Marşul Diversităţii din Capitală: Au participat ambasadorii SUA, al Marii Britanii şi al Suediei - FOTO

Marşul Diversităţii s-a încheiat fără incidente, la acţiune fiind prezenţi ambasadorii Statelor Unite, al Marii Britanii şi al Suediei, precum şi un reprezentant al Amnesty International, care şi-au arătat susţinerea pentru astfel de manifestări care promovează libertatea de exprimare.

1735 afișări
Imaginea articolului Marşul Diversităţii din Capitală: Au participat ambasadorii SUA, al Marii Britanii şi al Suediei - FOTO

Marşul Diversităţii din Capitală: Au participat ambasadorii SUA, al Marii Britanii şi al Suediei (Imagine: Dragos Savu/Mediafax Foto)

Traseul pe care au mers cei aproximativ 150 de participanţi nu a fost aglomerat, aceştia putând manifesta fără oprelişti, cânta şi pledând pentru diversitatea sexuală.

La acţiune au participat câteva zeci de persoane de la Ambasada SUA şi ambasadorul Mark Gitenstein, ambasadorul Marii Britanii, Martin Harris şi cel al Suediei, Anders Bengtcen, reprezentanţi de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, ai PSD Germania şi ai Amnesty International.

Aceştia şi-au exprimat sprijinul pentru astfel de manifestări. Astfel, ambasadorul Mark Gitenstein a spus că este onorat să fie prezent la miting, apreciind că este un moment important pentru a arăta valoarea diversităţii, care a dus SUA la ceea ce este în prezent din punct de vedere al opiniilor pro libertate şi pro diversitate. Anders Bengtcen a susţinut la rândul său că este fericit şi onorat să ia parte la o astfel de acţiune şi că este important să se manifeste pentru drepturile omului, libertate şi diversitate.

La rândul său, reprezentanta Amnesty International a făcut un apel la autorităţile române să promoveze activ diversitatea în România.

Participanţii la marş au avut baloane viu colorate cu mesaje în favoarea diversităţii sexuale - "Liberi să fim noi înşine" - , precum şi bannere cu mesaje similare şi steguleţe.

Marşul Diversităţii, care este ultima acţiune organizată în cadrul ediţiei din acest an a gayFest, a fost autorizat pe traseul Bulevardul Unirii, Piaţa Constituţiei, Parcul Izvor, unde s-au ţinut şi discursurile de final.

Marşul Diversităţii a fost precedat de Marşul pentru normalitate, organizat de Noua Dreaptă. Organizatorii marşului au spus că au vrut să arate, ca în fiecare an, care sunt reperele normalităţii şi că vor repeta acţiunea.

Preşedintele organizaţiei Noua Dreaptă, Tudor Ionescu, a spus că se aştepta ca într-un an de criză să nu se mai sponsorize "parada ruşinii" şi să nu se deconteze operaţiile de schimbare de sex care costă între 20.000 şi 60.000 de euro.

"Într-un an în care salariile şi pensiile s-au tăiat, statul, prin CNAS, decontează operaţiile de schimbare de sex care costă în 20.000 şi 60.000 de euro. Pentru pensii şi salarii nu sunt bani, dar pentru astfel de operaţii se găsesc bani", a declarat Tudor Ionescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici