Maternitatea din Turnu Severin, de 10 ani fără autorizaţie de la Inspectoratul de Stat în Construcţii

Maternitatea de la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin funcţionează de zece ani fără autorizaţie din partea Inspectoratului de Stat în Construcţii, din cauza stării avansate de degradare a clădirii, în timp ce ISU a constatat că instalaţiile electrice sunt vechi sau improvizate.

255 afișări
Imaginea articolului Maternitatea din Turnu Severin, de 10 ani fără autorizaţie de la Inspectoratul de Stat în Construcţii

Maternitatea din Turnu Severin,de 10 ani fără autorizaţie de la Inspectoratul de Stat în Construcţii (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Şeful Maternităţii din Drobeta Turnu Severin, doctorul Barbul Damaschin, a declarat, miercuri, că Inspectoratului de Stat în Construcţii a retras autorizaţia unităţii întrucât aceasta nu ar rezista unui seism, clădirea având instalaţii vechi de 30 sau chiar 40 de ani.

"Instalaţiile sunt cu un mare grad de uzură din cauza faptului că în decursul anilor nu s-au mai făcut reparaţii capitale. Din acest motiv Inspectoratul de Stat în Construcţii a retras autorizaţia pentru uz social a acestei clădiri. Clădirea nu cred că rezistă unui seism, la modul grav de deteriorare în care se află", a spus Damaschin.

Potrivit acestuia, scara de evacuare rapidă în caz de incendii a clădirii maternităţii din Drobeta Turnu Severin a fost închisă pentru că exista risc de prăbuşire. În maternitate sunt funcţionale o scară principală şi două secundare, dotate cu lift, dar şi acestea sunt în stare de uzură avansată.

Conform sursei citate, şi sterilizatoarele din maternitate ar fi trebuit scoase din uz, ele datând din anii '70 - '80.

Pe de altă parte, ultimul control al reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi a fost făcut în maternitate în luna februarie a acestui an, când s-au constatat deficienţe majore la instalaţiile electrice.

Potrivit şefului Serviciului de Prevenire al ISU Mehedinţi, Gheorghe Ştirbu, Spitalul Judeţean a primit atunci 14 sancţiuni şi trei amenzi în valoare de 1.500 de lei pentru neregulile constatate în toate secţiile unităţii spitaliceşti.

Ştirbu a mai spus că principalele nereguli constatate la maternitate au fost "instalaţiile electrice cu defecţiuni, cu improvizaţii sau fără o protecţie corespunzătoare, având în vedere materialele combustibile din interior".

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Andi Nodiţ, a declarat, la rândul său, că la maternitate "condiţiile nu au nicio legătură cu ceea ce ar trebui să însemne un astfel de loc într-un stat european, într-un oraş european".

El a spus că se încearcă finalizarea construcţiei clădirii unui grup materno-infantil, începută în urmă cu 20 de ani, pentru terminarea lucrărilor fiind nevoie ca administraţia judeţeană să contracteze un împrumut bancar în valoare de aproximativ 40 de milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici