Mătuşa lui Leo de la Strehaia, reţinută pentru fraude economice de aproximativ un milion de euro

Mătuşa lui Leo de la Strehaia, Stela Mihai, a fost reţinută de procurori, joi seară, pentru 24 de ore, fiind acuzată de fraude economice cu un prejudiciu de aproximativ un milion de euro.

239 afișări

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, inspectorul Nicolae Lohon, Stela Mihai a fost audiată, joi după-amiază, la sediul Poliţiei, dar şi la Parchetul Tribunalului Mehedinţi, într-un dosar în care este cercetată pentru fraude economice cu un prejudiciu de aproximativ un milion de euro.

Lohon a spus că Stela Mihai este cercetată, împreună cu alte trei persoane din Strehaia, după ce au emis, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale, facturi fictive şi au adus astfel un prejudiciu de un milion de euro.

Joi seară, procurorul a emis pe numele Stelei Mihai ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând ca vineri să fie prezentată Tribunalului Mehedinţi cu propunerea de arestare preventivă.

Stela Mihai este cercetată şi în alte două dosare de fraude economice, unul dintre ele vizând contracte cu Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare din Drobeta Turnu Severin.

Astfel, potrivit anchetatorilor, în perioada iunie-decembrie 2007 gruparea infracţională din care făcea parte şi Stela Mihai a indus în eroare sucursala Romag Termo a Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare din Drobeta Turnu Severin, la încheierea şi derularea unui contract de furnizare a cărbunelui energetic, livrând 37.500 de tone şlam cărbunos, deşeu rezultat în urma arderii cărbunelui, precum şi amestec de praf de cărbune cu steril, pământ şi vegetaţie, în loc de carbune, aducând astfel un prejudiciu de peste trei milioane de lei.

În 20 octombrie au fost reţinute în acest caz patru persoane, între care administratorul unei societăţi de exploatare a cărbunelui, reţinerile fiind făcute în urma unor descinderi în Mehedinţi şi Gorj. La acea dată, Stela Mihai nu a fost găsită la domiciliu.

În acest dosar sunt cercetate în total 21 de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici