Mazăre l-a interpretat pe Ramses al II-lea la ultima ediţie a carnavalului Mamaia: A fost cea mai complexă şi mai spectaculoasă ediţie - FOTO

Primarul Radu Mazăre susţine că ultima ediţie a carnavalului Mamaia din acest an, când edilul l-a interpretat pe Ramses al II-lea, a fost cea mai complexă şi mai spectaculoasă de până acum, una de la care nu au lipsit luptele, animalele şi fetele frumoase.

2005 afișări
Imaginea articolului Mazăre l-a interpretat pe Ramses al II-lea la ultima ediţie a carnavalului Mamaia: A fost cea mai complexă şi mai spectaculoasă ediţie - FOTO

Mazăre l-a interpretat pe Ramses al II-lea la ultima ediţie a carnavalului Mamaia: A fost cea mai complexă şi mai spectaculoasă ediţie (Imagine: Cosmin Vaideanu/Mediafax Foto)

Parada carelor alegorice a început sâmbătă, după ora 20.00, de la Piaţeta Perla, ca şi la precedentele ediţii. Aici, Radu Mazăre, costumat ca Ramses al II-lea s-a urcat pe carul alegoric al Primăriei care a pornit apoi pe faleză către Piaţeta Cazino. Mii de oamenii au aşteptat trecerea carelor alegorice, căutând poziţii cât mai bune pentru a filma şi fotografia spectacolul oferit. Când carele au ajuns în zona Cazino, piaţeta era plină de lume, turiştii, dar şi constănţenii aşteptând să vadă povestea lui Ramses al II-lea. Ei au putut urmări pentru început trei lei, de la un circ din Mamaia, aflaţi în cuşca în care îşi ţin spectacolele, un aligator care a fost lăsat pentru câteva secunde să umble singur pe scenă, iar mai târziu publicul a putut vedea două cămile şi doi şerpi.

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, şi-a făcut o apariţie spectaculoasă, el ieşind dintr-un sarcofag, după care a urmat încoronarea lui Ramses al II-lea, iar apoi au fost arătate abilităţile de luptător ale faraonului, care a reuşit să doboare o raţă cu arcul.

Scenariul a mai cuprins un spectacol de magie, dar şi lupte intense, una dintre cele mai spectaculoase fiind cea dintre luptătorul brazilian Francisco Filho şi preşedintele Federaţiei Românie de Arte Marţiale, Dorel Bulearcă. Au mai fost prezenţi şi vedeta de televiziune Cabral, în rolul Marelui Preot, dar şi fiul primarului, Răducu, el interpretând un astrolog. Nu puteau lipsi de la carnaval nici fetele frumoase, având în vedere că despre Ramses al II-lea se spune că a avut peste două mii de soţii.

După încheierea episodului despre faimosul faraon, Radu Mazăre a spus celor prezenţi că acest carnaval a început ca o joacă acum doi ani şi s-a transformat în ceva serios având în vedere că repetiţiile durează până târziu în noapte.

“Acesta a fost Ramses, acesta a fost spectacolul de încheiere al carnavalului 2014. Am început totul dintr-o joacă acum doi ani de zile şi iată că acum în 2014, al treilea an în care facem carnaval, dumneavoastră sunteţi în număr atât de mare şi vreau să vă mulţumesc, iar noi facem repetiţii până la 1-2 noaptea ca să puteţi avea parte de un spectacol frumos”, a spus Mazăre.

El a ţinut să mulţumească tuturor celor care au făcut posibil acest show, dar în primul rând lui Francisco Filho. “A fost alături de noi dublul campion mondial la karate şi campion mondial la K1 brazilianul Francisco Filho. A venit la carnaval şi a luptat din plăcere. Este venit aici la o şcoală de karate şi a luptat cu preşedintele Federaţiei Române de Karate, cu domnul Dorel Bulearcă. Francisco Filho nu a participat la niciun carnaval în Brazilia, primul este cel din România”, a afirmat Mazăre.

De asemenea, primarul a mulţumit reprezentanţilor circului aflat în această perioadă în Mamaia care au participat la carnaval cu animalele lor fără să primească vreun ban.

Carnavalul avea să continue după episodul Ramses al II-lea, fiind rândul cluburilor să prezinte publicului show-urile lor, axate în principal pe muzică şi dans. La final cele mai frumoase carele alegorice, dar şi cele mai bune spectacole ale cluburilor au fost premiate de organizatori. Carnavalul Mamaia 2014 s-a încheiat puţin după miezul nopţii pe acordurile imnului staţiunii din această vară, “A lu’ Mamaia”, interpretat de Delia şi de Speak.

Radu Mazăre le-a spus jurnaliştilor că acest carnaval a fost cel mai complet şi spectaculos dintre toate. “Din ce în ce mai greu, din ce în ce mai complicat, din ce în ce mai complex şi din ce în ce mai frumos şi mai spectaculos, aşa a fost. Am îngheţat aseară, am îngheţat ieri seară, alaltăieri seară, dar am avut invitaţi de vază, de marcă şi se şi vede pentru că după părerea mea au fost cel puţin oamenii care au fost la Ştefan cel Mare, când eram în mijlocul sezonului”, a declarat Mazăre, referindu-se şi la numărul mare al celor care au urmărit spectacolul.

Întrebat care dintre cele trei personaje interpretate anul acesta i-a plăcut, primarul a răspuns: “E greu să-ţi spun, fiecare au fost diferite. Toate mi-au plăcut, toate au fost de conducători, de conducători care şi-au iubit şi şi-au condus oamenii, de bărbaţi puternici care au avut multe femei. E adevărat că pe Ramses îl invidiez puţin”.

Mazăre a precizat că pentru anul viitor se gândeşte să ofere posibilitatea oamenilor să îmbrace costumele care au fost până acum la carnaval. “Am o idee, mă gândesc să fac un fel de Disneyland care să cuprindă toate carele alegorice pe care le-am folosit, hainele şi personajele pe care le-am pus în scenă, unde oamenii pot veni, se pot urca pe car, se pot îmbrăca, se pot filma, se pot fotografia cu hainele, costumele personajelor care au fost puse în scenă. Este un proiect destul de greu, dar mă gândesc că face sens şi va prinde multă lume. Cred că oricare din zecile de mii de oameni de aici ar vrea să fie îmbrăcaţi aşa şi urcaţi pe care alegorice”, a explicat Mazăre.

Radu Mazăre a purtat diverse costume la ediţiile anterioare ale carnavalului fiind pe rând spartan, sultan, samurai, maharajah, rege britanic, Ludovic al XIV-lea, Nabucodonosor şi Suleyman Magnificul. În această vară el a fost mai întâi Cezar, apoi Ştefan cel Mare, iar la final, Ramses al II-lea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici