MEDIAFAX selectează 100 de şomeri pentru participarea la un curs IT

Cel puţin 100 de şomeri şi persoane inactive din Bucureşti şi Ilfov pot participa la un curs IT gratuit şi beneficia de consiliere specializată în vederea viitoarei angajări, într-un proiect implementat de agenţia MEDIAFAX.

420 afișări
Imaginea articolului MEDIAFAX selectează 100 de şomeri pentru participarea la un curs IT

MEDIAFAX selectează 100 de şomeri pentru participarea la un curs IT (Imagine: Mediafax Foto)

Cursul IT, urmat de evaluări de competenţe şi psihologice şi de consiliere specializată pentru reintegrarea pe piaţa muncii, este inclus într-un proiect cofinanţat din fonduri europene.
MEDIAFAX şi partenerii săi, Fundaţia pentru Educaţie şi Dezvoltare MediaPro şi Media Sat, au început deja selecţia pentru grupul-ţintă al proiectului, pentru cursul care se va desfăşura în lunile august-septembrie. Participanţii la curs vor primi certificate recunoscute internaţional dar şi o subvenţie.

Participanţii vor avea ocazia să dobândească abilităţi de bază în domeniul IT, sporindu-şi şansele de a-şi găsi un loc de muncă, şi vor beneficia de consiliere şi evaluări de competenţe, dar şi de informaţii actualizate legate de piaţa muncii în regiunea Bucureşti-Ilfov.

Ulterior, aceştia se pot înscrie, gratuit, într-un portal de lucuri de muncă elaborat în cadrul proiectului, unde vor fi prezente şi companii interesate să facă angajări. De asemenea, ei vor putea participa la cel puţin două burse pentru locuri de muncă.

Participând la proiect, şomerii pot face şi dovada că au urmat cursuri autorizate de recalificare, putând astfel să primească indemnizaţia de şomaj până la încheierea perioadei maxime la care au dreptul, conform legii.

Cursul IT este autorizat de Consiliul Naţional de Ocupare şi Formare Profesională (CNFPA) şi face parte din programul "Integrare pe piaţa muncii a şomerilor de lungă durată, persoanelor inactive şi a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă" - PERSACT (ID 75855), cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Proiectul (www.euvreaujob.ro) are o durată de 18 luni şi se adresează în principal absolvenţilor de studii medii. Înscrierea la curs se face prin depunerea unui dosar care să conţină un CV, copie a actului de identitate şi dovada calităţii pe piaţa muncii, obţinută de la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Procesul de selecţie continuă iar cei care doresc detalii pot suna la numerele de telefon 0318.256.100 sau 0746239185.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici