Medic de la Maternitatea Arad, REŢINUT la spital pentru că ar fi cerut o mie de lei pentru o cezariană

Un medic de la Secţia de Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad a fost reţinut, în urma unei descinderi care a avut loc în noaptea de marţi spre miercuri la spital, medicul fiind reclamat de o pacientă că i-a cerut o mie de lei pentru o operaţie de cezariană.

991 afișări
Imaginea articolului Medic de la Maternitatea Arad, REŢINUT la spital pentru că ar fi cerut o mie de lei pentru o cezariană

Medic de la Maternitatea Arad, REŢINUT la spital pentru că ar fi cerut o mie de lei pentru o cezarianăn (Imagine: Elvira Gheorghiţă/Mediafax Foto)

Procurorul Codrin Gavra de la Parchetul Tribunalului Arad a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că descinderea la Secţia de Obstetrică şi Ginecologie a SCJU Arad a avut loc în urma unei reclamaţii depuse de către o pacientă care avea nevoie de o operaţie de cezariană, pentru care medicul vizat i-ar fi cerut o mie de lei.

Conform sursei citate, în acest caz cezariana era opţiunea recomandată pentru a nu fi periclitată viaţa pacientei şi a copilului, iar operaţia trebuia făcută gratuit în spital.

La acţiune au participat procurori şi ofiţeri DGA, care au verificat inclusiv autoturismul medicului, parcat în curtea spitalului.

Intervenţia anchetatorilor a avut loc după operaţia de cezariană, care a durat trei ore, şi după ce pacienta i-ar fi plătit medicului suma pretinsă.

În urma cercetărilor, procurorii au decis reţinerea medicului, care este audiat şi ar putea fi propus judecătorilor pentru arestare preventivă pentru luare de mită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici