Medicul din Bârlad cercetat pentru dispariţia fetei de 16 ani a revenit mai devreme din concediu

Medicul chirurg Octavian Marcu, cercetat de Parchetul Vaslui în cazul dispariţiei, în urmă cu cinci luni, a unei adolescente de 16 ani, a revenit în activitate la Spitalul de Urgenţă Bârlad cu o săptămână mai devreme faţă de cum îşi programase iniţial concediul de odihnă.

404 afișări
Imaginea articolului Medicul din Bârlad cercetat pentru dispariţia fetei de 16 ani a revenit mai devreme din concediu

Medicul din Bârlad cercetat pentru dispariţia fetei de 16 ani a revenit mai devreme din concediu (Imagine: Shutterstock)

Potrivit conducerii Spitalului de Urgenţă Bârlad, chirurgul Octavian Marcu şi-a reluat activitatea în unitatea medicală după patru săptămâni de concediu de odihnă pe care şi l-a luat forţat de împrejurări la mijlocul lunii trecute.

Cercetat atât pentru dispariţia în luna martie a unei adolescente de 16 ani, cât şi pentru întreţinerea de relaţii sexuale cu un minor, medicul Marcu a revenit, practic, cu o săptămână mai devreme din concediul de odihnă la care avea dreptul şi aşa cum era programat de conducerea unităţii medicale bârlădene.

"În mod normal, medicul Octavian Marcu trebuia să revină în activitate pe 19 august, însă probabil a considerat că este mai bine să-şi înceapă activitatea odată cu soţia acestuia, medic tot la spitalul din Bârlad. Am constatat că amândoi medici sunt bine, ceea ce nu poate decât să ne bucure, pentru că avem nevoie de specialişti ca ei", a declarat, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX directorul medical al Spitalului de Urgenţă Bârlad, Gabriela Daniş.

Conducerea unităţii medicale bârlădene nu a deschis nicio anchetă internă în cazul lui Octavian Marcu, deşi procurorii au constatat, pe bază de declaraţii, că medicul chirurg a întreţinut relaţii intime cu adolescenta de 16 ani chiar în incinta spitalului unde îşi desfăşoară activitatea.

"Nu am considerat necesar să facem cercetări pe linie internă, în condiţiile în care sunt atâtea anchete care se desfăşoară în acest caz care-l vizează pe medicul Octavian Marcu", susţine directorul medical Gabriela Daniş.

Medicul Octavian Marcu este principalul suspect într-un dosar penal deschis de Parchetul Vaslui la începutul lunii iulie în cazul dispariţiei, în primăvara acestui an, a unei adolescente de 16 ani, cu care chirurgul bârlădean a recunoscut că a întreţinut relaţii intime. Totodată, Marcu mai este urmărit penal de poliţişti pentru relaţii sexuale cu fata dispărută. Ancheta în acest caz se desfăşoară sub incidenţa articolului 198, aliniatul 3 din Codul Penal, conform căruia "actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, care nu a împlinit vârsta de 18 ani, a fost determinat de oferirea sau darea de bani ori alte foloase de către făptuitor, direct sau indirect, victimei".

În urma plângerii formulată de părinţii adolescentei, şi Colegiul Medicilor a declanşat propria anchetă, pe motiv că medicul chirurg ar fi întreţinut relaţii intime în spital.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, adolescenta de 16 ani a întreţinut de mai multe ori relaţii intime cu medicul Octavian Marcu în cabinetul acestuia din incinta Spitalului de Urgenţă Bârlad.

În urma anchetei, poliţiştii şi procurorul de caz au mai stabilit că adolescenta a fost supusă, tot la spitalul din Bârlad, unei intervenţii de întrerupere de sarcină, Octavian Marcu apelând la serviciile ginecologului Mihail Andronachi.

"Într-adevăr, relaţiile intime dintre medic şi adolescenta dispărută s-au consumat în cabinetul lui Octavian Marcu. În urma percheziţiilor care au avut loc la mai multe proprietăţi ale medicului, inclusiv la cabinetul medical al acestuia din spital, au fost ridicate mai multe bunuri şi urme, care vor fi analizate de către specialiştii criminalişti", a declarat procurorul de caz de la Parchetul Tribunalului Vaslui, Alice Ruja.

Mai multe percheziţii au avut loc, pe 13 iulie 2013, la locuinţele medicului chirurg Octavian Marcu, procurorii deschizând dosar penal pentru omor în acest caz.

Cercetările au fost începute de poliţişti în luna martie, în urma unei plângeri depuse de părinţii adolescentei care au sesizat că fiica lor nu s-a mai întors acasă de la şcoală, în condiţiile în care făcea zilnic naveta la liceul din Bârlad. Ultimul care ar fi văzut-o, susţin anchetatorii, ar fi fost medicul Octavian Marcu, care a condus-o cu maşina personală de pe strada pe care se afla şcoala unde învăţa adolescenta până la ieşirea din municipiul Bârlad.

La începutul lunii iulie, ancheta a fost prelută de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici