Medicul lui Constantin Popescu: Avea probleme cardiace; ultima dată l-am văzut luni

Nicolae Perieanu, medicul de familie al lui Constantin Popescu, tatăl lui Gică Popescu, spune că acesta avea probleme cardiace, iar boala era ţinută sub control cu medicamente, doctorul precizând că ultima dată s-a întâlnit cu Constantin Popescu luni, când acesta a mers să-şi ia medicaţia.

219 afișări
Imaginea articolului Medicul lui Constantin Popescu: Avea probleme cardiace; ultima dată l-am văzut luni

Medicul lui Constantin Popescu: Avea probleme cardiace; ultima dată l-am văzut luni (Imagine: Viorel Dudau / Mediafax Foto)

"Ultima oară m-am întâlnit cu el (Costantin Popescu -n.r.) chiar luni dimineaţă, când a venit să-şi ia medicamentaţia. Avea probleme cu inima, îl tratam de ceva vreme şi ţineam boala sub control cu ajutorul medicamentelor. Aceasta ar fi principala cauză a decesului - boala de care suferea, dar pe primul plan poate fi pus şi stresul la care a fost supus în ultima perioadă, provocat de necazurile în care era Gică Popescu. Din păcate, nu a dat niciun semn când ne-am întâlnit ultima oară că o astfel de tragedie urma să se întâmple", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX Nicolae Perieanu, medicul de familie al lui Constantin Popescu.

La rândul lor, colegii lui Gică Popescu sunt alături de fostul căpitan al echipei naţionale.

"Când eram mici, nea Costică venea foarte des la antrenamente la stadion, dar în ultima perioadă nu ne-am văzut foarte mult. Oricum, ne leagă amintiri foarte plăcute pe care nu le uiţi toată viaţa. Transmit condoleanţe în primul rând şi numai în pielea lui Gică să nu fii pentru că şi Gică în ultima perioadă parcă a fost blestemat. A avut parte numai de evenimente nefericite. Este păcat pentru că Gică trecea oricum printr-o perioadă fantastic de grea şi mai vine încă o lovitură. Este chiar dureros, îmi pare rău de el, trebuie să fie puternic", a declarat antrenorul Emil Săndoi, fost coechipier cu Gică Popescu.

Constantin Popescu, tatăl lui Gică Popescu, a murit marţi dimineaţă, în urma unui infarct. Tatăl lui Gică Popescu avea 72 de ani şi locuia la Calafat.

El va fi înmormântat joi, în cimitirul central din Calafat, declara pentru corespondentul MEDIAFAX primarul oraşului Calafat, Mircea Guţă.

Gică Popescu este încarcerat la Penitenciarul Rahova, unde ispăşeşte pedeapsa de trei ani, o lună şi zece zile de închisoare în dosarul transferurilor de jucători.

El ar putea obţine o permisie pentru a participa la înmormântarea tatălui său, după ce va depune la Penitenciarul Rahova o cerere în acest sens, au declarat marţi, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii unităţii de detenţie. Permisiunea de ieşire din penitenciar poate fi acordată pentru participarea persoanei condamnate la înhumarea soţului sau soţiei, unui copil, părinte, frate sau soră ori bunic sau bunică. În acest caz, permisiunea de ieşire din penitenciar poate fi acordată pe o durată de cel mult cinci zile.

Constantin Popescu spunea, în 6 martie, la două zile de la condamnarea fiului său, că nu şi-a imaginat niciodată că acesta va ajunge să fie închis.

"Niciodată în viaţa mea nu mi-am imaginat că fiul meu va fi închis. Îmi aduc aminte că eu i-am spus lui Gică, atunci când a plecat la 17 ani de la Calafat să joace la Craiova, să aibă grijă ce face în viaţă că nu vreau să mă facă de râs. Să ştiţi că băiatul meu nu m-a făcut niciodată de râs, nici măcar acum când a ajuns la închisoare", spunea Constantin Popescu.

El mai afirma că fiul său va mai putea face multe în fotbal după ce va fi eliberat.

"Poate să mai facă multe în fotbal, după ce iese. Tot în fotbal îi va fi locul, are Şcoala de Fotbal la Craiova", mai spunea Costică Popescu.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a spus, la România TV, că dacă ar fi preşedinte, l-ar graţia din prima zi pe fostul fotbalist Gică Popescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici