Mehedinţi: Bal al bobocilor anulat, după ce pompierii au constatat că sala de spectacol are probleme

Un bal al bobocilor care urma să se desfăşoare, joi seară, la Casa Tineretului, din Drobeta Turnu Severin, a fost anulat, după ce pompierii mehedinţeni au închis sala de spectacole în urma unui control în care au constatat că aceasta are probleme în privinţa normelor de securitate în caz de incendiu.

351 afișări
Imaginea articolului Mehedinţi: Bal al bobocilor anulat, după ce pompierii au constatat că sala de spectacol are probleme

Mehedinţi: Bal al bobocilor anulat, după ce pompierii au constatat că sala de spectacol are probleme

Balul bobocilor al elevilor de la Colegiul Naţional ”Ştefan Odobleja”, din Drobeta Turnu Severin, ar fi trebuit să se desfăşoare joi seară, începând cu ora 18.00, la Casa Tineretului din municipiu, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) ”Drobeta” al judeţului Mehedinţi mergând în control cu două ore înainte, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit prim-adjunctului ISU Mehedinţi, colonelul Ion Vintilă, în timpul controlului s-a descoperit că cele două căi de evacuare ale sălii, existente la ultimul control, fuseseră acoperite, fiind, totodată, descoperite nereguli şi la instalaţia electrică.

”Decizia am luat-o pentru că pe timpul controlului, care părea unul de rutină, am descoperit că fuseseră desfiinţate două căi de evacuare a persoanelor prin înfiinţarea unei fabrici de confecţii pe holul care debuşa liber spre exterior. A doua neregulă care constituie criteriu de închidere este dată de faptul că a fost desfiinţată instalaţia de securitate la incendiu, instalaţie care ar fi trebuit să aibă şi funcţionare independentă din două surse separate”, a declarat colonelul Vintilă în urma verificărilor făcute la Casa Tineretului.

Imediat după ce s-a încheiat controlul, pompierii au pus sigiliu pe uşile sălii de spectacole şi i-au anunţat pe organizatorii balului că evenimentul nu se poate desfăşura la Casa Tineretului.

Totodată, pe uşi a fost pus un afiş cu textul: ”Oprirea funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor de către ISU Mehedinţi pentru încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu în ceea ce priveşte periclitarea vieţii ocupanţilor şi forţelor de intervenţie, neasigurarea stabilităţii elementelor portante, respectiv a limitării propagării focului şi fumului în interiorul edificiului şi la vecinităţi.”

Reprezentanţii Casei de Cultură a municipiului Drobeta Turnu Severin, în administrarea căreia se află imobilul sigilat, au declarat că pompierii au interpretat legea ”cum au dorit”, arătând că problemele depistate de aceştia nu ar fi fost foarte grave.

”Problema este la iluminatul de siguranţă, nu s-au aprins toate becurile, probabil s-au ars acum, iar uşile de evacuare erau eliberate, le-au deschis. Problema este că nu trebuiau să treacă printr-un spaţiu închiriat. Păi care era problema?! Dacă se întâmpla ceva şi oamenii trebuiau să iasă, ieşeau, nu era nicio problemă, din punctul meu de vedere. Cred că legea a fost interpretată de către cei care au fost în control aşa cum au dorit dumnealor”, a declarat un angajat al Casei de Cultură Drobeta Turnu Severin, care se află în subordinea Primăriei municipiului.

La spectacolul organizat de Colegiul Pedagogic ”Ştefan Odobleja” urmau să participe aproximativ 500 de liceeni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici