Meleşcanu: Să se voteze la Nancy, unde nu e coadă, un oraş superb. Acesta se află la 385 km de Paris

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, le-a recomandat românilor care se simt descurajaţi de cozile de la secţiile de votare de la Paris să se ducă în alte oraşe, cel mai apropiat fiind Nacy, unde, la ora actuală, nu există coadă, localitatea aflându-se însă la 385 de km de capitala franceză.

2043 afișări
Imaginea articolului Meleşcanu: Să se voteze la Nancy, unde nu e coadă, un oraş superb. Acesta se află la 385 km de Paris

Teodor Meleşcanu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Aş vrea să recomand tuturor celor care, eventual, s-ar putea simţi descurajaţi de numărul mare de oameni care sunt la coadă, să încerce să voteze şi la alte secţii. Cea mai apropiată secţie este la Nancy, unde, la ora actuală, nu există niciun fel de coadă", a declarat, duminică, la Paris, ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu.

Şeful diplomaţiei a mai spus că cei care doresc "cu adevărat" să voteze şi "pot să facă acest sacrificiu" să se ducă la Nancy, "mai ales că este un oraş superb, leagănul art nouveau care s-a creat în Franţa şi care este bine cunoscut şi în România".

Distanţa între Paris şi Nancy este de 385 de kilometri. Astfel, cei care ar dori să voteze acolo ar fi nevoiţi să facă un drum cu o durată de peste trei ore, cu maşina. Cu trenul, distanţa poate fi parcursă în aproximativ două ore şi ar costa, dus, la clasa a II-a, peste 60 de euro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici