MEN: Cursuri suspendate marţi în peste 1.700 de unităţi de învăţământ din Bucureşti şi şapte judeţe

Cursurile au fost suspendate marţi în peste 1.700 de unităţi de învăţământ din Bucureşti şi judeţele Argeş, Olt, Buzău, Dâmboviţa, Teleorman, Giurgiu şi Ilfov, a anunţat Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

452 afișări
Imaginea articolului MEN: Cursuri suspendate marţi în peste 1.700 de unităţi de învăţământ din Bucureşti şi şapte judeţe

MEN: Cursuri suspendate marţi în peste 1.700 de unităţi de învăţământ din Bucureşti şi şapte judeţe (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

Potrivit datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene până la ora 13.00, aproximativ 550.000 de elevi din peste 1.700 de unităţi de învăţământ din Bucureşti şi şapte judeţe nu au frecventat cursurile marţi, din cauza ninsorii şi viscolului, a precizat Ministerul Educaţiei într-un comunicat de presă.

Cursurile au fost suspendate în toate şcolile din Bucureşti, Argeş, Olt, Buzău şi Dâmboviţa, în Teleorman au fost închise 20 de unităţi de învăţământ, iar în judeţul Giurgiu s-a decis suspendarea activităţii instructiv-educative în 60 de unităţi şcolare, în special cele din mediul rural. Totodată, în judeţul Ilfov au fost închise şcolile din Baloteşti, Corbeanca, Periş, Snagov şi Cernica (Şcoala Gimnazială nr. 1), a precizat Ministerul Educaţiei.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a anunţat că miercuri vor fi reluate cursurile în toate şcolile.

Potrivit Regulamentului de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, inspectoratele şcolare judeţene pot lua decizia de a suspenda activitatea, acolo unde condiţiile meteo-climatice nefavorabile o impun. Cursurile neefectuate vor fi recuperate ulterior, după un grafic propus de şcoli şi aprobat de inspectoratele şcolare judeţene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici