Mesaj pentru anti-vaccinişti de la Vasi Rădulescu: „Nu aşteptaţi un deces în familie. Oricât nu credeţi, e foarte probabil”

  • Medicul Vasi Rădulescu le transmite celor care nu vor să se vaccineze să nu se lase influenţaţi de emoţii.
  • „Nu aşteptaţi un deces în familie. Oricât nu credeţi, e foarte probabil, a spus medicul care se declară vinovat de faptul că nu a reuşit să convingă o persoană să se vaccineze.
1668 afișări
Imaginea articolului Mesaj pentru anti-vaccinişti de la Vasi Rădulescu: „Nu aşteptaţi un deces în familie. Oricât nu credeţi, e foarte probabil”

Medicul cardiolog a relatat pe Facebook o experienţă personală privin COVID-ul. El a încercat să convingă un tânăr să se vaccineze dar nu a avut succes.

„Am făcut tot ce am putut să-i explic unei persoane de ce e bine să se vaccineze. Îmi tot spunea că e tânăr, puternic, are imunitate bună, şi dacă era să facă boala, o făcea până acum, dar nu s-a lipit nimic de el, deci sigur nu o face niciodată, indiferent de tulpină... I-am oferit studii, explicaţii, am demontat fake news-urile cu aşa-zişii experţi. Am făcut-o într-un stil cât mai blând. A refuzat orice. Avea convingerea că răul din jur e supraestimat voit şi că un alt rău mai mare se voia prin vaccinare”, a relatat medicul.

Ulterior, tânărul a făcut o formă gravă a bolii, iar bunica sa a murit.

„Trec câteva săptămâni. Aflu că persoana tânără de care nu se atinge nicio boală a făcut boala, şi o formă nu tocmai uşoară. Şi, cum se întâmplă de regulă zilele acestea, problema şi mai mare este că s-au infectat toţi, în familie. Bunica lui nu mai este. El a recunoscut că a greşit când a văzut haosul din spital şi când şi-a văzut familia lovită. Era deja prea târziu. Emoţia l-a copleşit. A regretat toate prostiile în care a crezut”, a adăugat Vasi Rădulescu.

Medicul a mai spus că se simte vinovat pentru suferinţa familiei şi că va încerca să-şi schimbe strategia de comunicare, astfel încât să poată convinge alţi oameni să asculte sfatul specialiştilor.

„De data asta m-am simţit vinovat. Insuccesul meu, altfel clar în cazul celor cu convingeri ferme, m-a dărâmat. M-am simţit vinovat direct de neprotejarea acelei familii. Am încercat să-mi analizez tot procesul de comunicare, să văd unde greşesc. Asta voi face perioada asta. Vă rog doar un lucru: nu aşteptaţi o emoţie maximală ca să vă daţi seama că aţi greşit. Nu aşteptaţi un deces în familie. Oricât nu credeţi că e posibil, e foarte probabil în timpurile pe care le trăim. Şi veţi regreta amarnic”, a precizat medicul Vasi Rădulescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici