Metrou de la Bragadiru la Voluntari. Metrorex a selectat consultantul pentru această magistrală

Metrorex a selectat marţi consorţiul PricewaterhouseCoopers Management Consultants/Pricewaterhouse Coopers Audit/Metroul/Salans Moore şi Asociaţii SCA pentru consultanţă la pregătirea şi derularea licitaţiei pentru construcţia Magistralei 7 Bragadiru-Voluntari.

1613 afișări
Imaginea articolului Metrou de la Bragadiru la Voluntari. Metrorex a selectat consultantul pentru această magistrală

Metrorex a selectat consultantul pentru Magistrala 7 de metrou Bragadiru-Voluntari (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Obiectivul principal al contractului este de a furniza beneficiarului consultanţă specializată pentru stabilirea soluţiei optime atât din punct de vedere tehnico-economic, cât şi cu asigurarea încadrării în timpul şi în bugetul previzionat, în vederea realizării în regim de parteneriat public-privat, în condiţiile legislaţiei naţionale aplicabile, a proiectului noii linii de metrou Magistrala 7. Bragadiru-Voluntari", se arată într-un comunicat al Metrorex.

Valoarea contractului încheiat cu consorţiul de consultanţi este de 36,25 milioane lei, fără TVA, finanţarea fiind asigurată din surse proprii. Contractul are o durată de trei ani.

Consorţiul va elabora studiul de prefezabilitate, fundamentarea proiectului de parteneriat public-privat, anunţul de selecţie, va realiza documentaţia de atribuire a contractului şi va acorda asistenţă şi consultanţă pe perioada derulării licitaţiei.

Linia de metrou va asigura legătura, pe direcţia sud vest-nord est a zonei centrale cu cartierele Alexandriei-Rahova şi Obor-Colentina.

Magistrala 7 va avea o lungime de aproximativ 25 de kilometri, 30 staţii, un depou şi o parcare. Durata pentru realizarea lucrărilor şi punerea în funcţiune cu călători a noii linii de metrou este estimată la 7-8 ani.

Particularitatea proiectului constă în faptul că acesta va include lucrări specifice unei linii de metrou, precum şi o serie de proiecte de urbanizare mixtă (dezvoltări rezidenţiale, comerciale, de agrement, etc.) asociate investiţiei de bază.

Reprezentanţii Guvernului s-au deplasat la începutul lunii în China pentru a negocia mai multe proiecte economice, printre care şi construcţia Magistralei 7 de metrou din Bucureşti.

PwC a fost implicată în mai multe ample proiecte de consultanţă pentru sectorul public în alte state europene. Compania asigură servicii de audit financiar, consultanţă fiscală şi pentru afaceri şi are peste 161.000 de angajaţi în 154 de state.

Salans Moore este o firmă internaţională de avocatură, fondată în 1978 la Paris, şi are în prezent peste 750 de avocaţi şi 1.600 de angajaţi în 22 de birouri.

Metroul SA este specializată în servicii de proiectare, consultanţă şi evaluări. Firma a realizat toate liniile de metrou, dar şi alte lucrări de construcţii civile, industriale şi edilitare cum ar fi Tribunalul Bucureşti, Centrul Cultural Armean, RADET Bucureşti şi diverse licee şi şcoli.

Firma este deţinută de aproape 190 de persoane fizice. Printre aceştia se regăsesc Cecilia Victoria Ivan (cu o deţinere de 6,08%), Viorica Beldean (5,7%), George Rozorea (5,6%) şi Alexandru Szocs (5,08%).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici