Mii de familii din 19 localităţi din judeţul Vaslui, fără electricitate din cauza unei furtuni

Câteva mii de familii din 19 localităţi din judeţul Vaslui sunt nealimentate cu energie electrică, luni seara, în urma unei furtuni care a afectat reţelele de transport, după ce crengi de copaci şi pomi doborâţi de rafalele de vânt au căzut peste conductori.

125 afișări
Imaginea articolului Mii de familii din 19 localităţi din judeţul Vaslui, fără electricitate din cauza unei furtuni

Mii de familii din 19 localităţi din judeţul Vaslui, fără electricitate din cauza unei furtuni (Imagine: Costi Tudor/Arhiva Mediafax Foto)

O furtună care s-a produs, luni după-amiază, în judeţul Vaslui, a afectat zeci de reţele de transport şi distribuţie a energiei electrice ale companiei E. On România, după ce crengi de copaci şi pomi doborâţi de rafalele de vânt au căzut peste conductori.

Astfel, mii de familii din 19 localităţi din jumătatea de nord a judeţului au rămas fără curent electric, fiind afectate comunele Deleşti, Cozmeşti, Oşeşti, Dăneşti, Soleşti, Todireşti şi Tăcuta.

"Echipele de intervenţie sunt în teren şi încă evaluează situaţia generată de intemperii. Noi sperăm ca, în cursul serii, să putem relua alimentarea cu energie electrică a localităţilor afectate, dar aceasta este doar o estimare", a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al E. On România, Sorin Munteanu.

Tot în urma furtunii de luni după-amiază, mai mulţi copaci au căzut pe unele drumuri naţionale din jumătatea de nord a judeţului Vaslui, traficul fiind îngreunat. Pentru degajarea pomilor au intervenit serviciile de voluntari pentru situaţii de urgenţă din comunele unde au apărut probleme, precum Codăeşti, de pe DN 24 Vaslui-Iaşi, şi Todireşti, de pe DN 15D Vaslui-Roman.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici