Militari din cadrul MApN, implicaţi într-un dosar de contrabandă cu tutun. 15 persoane au fost arestate

  • Un număr de 15 persoane au fost arestate, iar una se află în arest la domiciliu
  • Dosarul vizează contrabanda de tutun
  • Sunt implicate şi cadre militare angajate ale Ministerului Apărării Naţionale (MApN)
7282 afișări
Imaginea articolului Militari din cadrul MApN, implicaţi într-un dosar de contrabandă cu tutun. 15 persoane au fost arestate

Sursa: Mediafax FOTO

„În cauză a fost efectuată o investigaţie penală complexă care s-a soldat cu administrarea unui ansamblu probator din care au rezultat activităţi infracţionale ce au constat în producerea de produse accizabile care intră sub incidenţa regimului de antrepozitare (tutun pentru fumat), deţinerea şi comercializarea acestor produse, în afara unui antrepozit fiscal autorizat, fapte ce au intrat in scopul unui grup infracţional organizat”, conform Parchetului Militar.

Gruparea infracţională organizată a acţionat pe raza judeţelor Călăraşi, Ialomiţa, Prahova, Bacău şi Bucureşti, fiind formată din persoane civile şi cadre militare angajate ale Ministerului Apărării Naţionale. Aceasta era structurată piramidal, pe mai multe paliere, fiecare membru având roluri determinate în cadrul grupului, „dar acţionând interdependent, prin alăturarea eforturilor într-un consens ilicit aşa încât toţi membrii grupului au obţinut, în final, foloase patrimoniale ilicite importante”.

Liderii grupului infracţional aduceau periodic din Bulgaria cantităţi importante de tutun frunze, pe care îl prelucrau în locuri special amenajate la locuinţele acestora prin intermediul unor utilaje de mărunţire confecţionate artizanal, transformându-l în tutun pentru fumat, în condiţii improprii obţinerii unor produse destinate consumului.

Ulterior, tutunul pentru fumat era comercializat prin intermediul unor anunţuri create pe platformele web de comercializare, precum şi pe site-urile de socializare, cu preţuri cuprinse între 120 şi 150 de lei/kg, în funcţie de calitatea procesării.

Dosarul de urmărire penală a fost constituit ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici