Ce lucru au în comun Donald Trump şi jocul Minecraft

  • Minecraft, DIY şi Donald Trump au fost în topul căutărilor online făcute de copii în vacanţa de iarnă, potrivit unui studiu realizat de Karpersky.
  • Cele mai populare solicitări au fost asociate cu YouTube (21%), jocuri (15%), traducători de limbi străine (11%), platforme de comunicare (10%) şi muzică (9%).
  • Conform Karpersky, un alt interes puternic în această iarnă a fost TikTok, care a înregistrat 800 de milioane de utilizatori activi lunar în peste 150 de ţări.
340 afișări
Imaginea articolului Ce lucru au în comun Donald Trump şi jocul Minecraft

Ce lucru au în comun Donald Trump şi jocul Minecraft

Potrivit unui comunicat al companiei, anul acesta, copiii au avut o vacanţă de iarnă neobişnuită, fără festivaluri şi târguri de stradă şi de multe ori chiar şi fără vizite la rudele mai în vârstă. Raportul întocmit cuprinde analiza listelor anonimizate de căutări ale utilizatorilor Kaspersky Safe Kids în perioada 20 decembrie - 10 ianuarie, cu scopul de a descoperi care sunt activităţile pe care le aleg copiii pentru a compensa lipsa jocului în aer liber.

Datele acoperă cererile prin Bing, Google, Mail.ru, Yahoo!, Yandex şi YouTube, atât pe dispozitive mobile, cât şi pe desktop-uri.

Pe YouTube, cei mai mulţi copii au căutat jocuri video (37%), canalele anumitor gameri şi canale care acoperă jocuri specifice, precum Minecraft. Celelalte jocuri cele mai solicitate pe YouTube au fost Among Us, Brawl Stars şi Gacha Life.

A doua cea mai importantă categorie de căutare (21%) de pe YouTube a fost legată de anumiţi bloggeri sau canale specifice. De exemplu, subiectul DIY a devenit destul de popular în rândul copiilor, dovadă fiind topul primelor trei solicitări de canale: 5-Minute Crafts, 123 GO! şi Troom Troom.

Al treilea cel mai popular subiect de căutare pe YouTube a fost muzica. Cei mai populari muzicieni au fost trupele de K-pop BlackPink şi BTS, cântăreţii Ariana Grande şi Billie Eilish, şi rapperul Travis Scott. Cele mai populare melodii au fost „Baby Shark”, „Dance Monkey” şi „Savage Love”.

Pe lângă muzicieni şi bloggeri, copiii au căutat şi alte personalităţi celebre. Al 45-lea preşedinte american Donald Trump a fost în topul căutărilor copiilor, înaintea altor vedete cum ar fi actriţa Emma Watson sau antreprenorul Elon Musk.

În această vacanţă de iarnă, copiii au căutat „TikTok mashup”, anumiţi TikTokers şi „cum să schimbi modurile restricţionate pe TikTok”. În plus, cea mai populară provocare a fost „încercă să nu râzi”.

„Popularitatea DIY arată faptul că majoritatea copiilor încă adoră lucrurile făcute manual, iar pasiunea pentru Gacha Life poate facilita capacitatatea de a povesti şi abilităţile de a crea desene animate. TikTok îi inspiră pe copii să filmeze videoclipuri creative, în timp ce vedetele pop coreene predau mişcări de dans prin videoclipurile lor. Astăzi, copiii care nici măcar nu cunosc o lume fără jocuri video, YouTube şi aplicaţii de mesagerie arată că ştiu să se distreze indiferent de pandemie. Noi, ca adulţi, ar trebui să învăţăm de la ei", a declarat Anna Larkina, expert în analiza conţinutului web la Kaspersky.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici