Ministerul Educaţiei: Academia "Al. I. Cuza" a propus retragerea titlului de doctor al lui Robert Negoiţă. Reacţia Primarului Sectorului 3: Nu regret că îmi va fi retras titlul de doctor, regret că m-am lăsat tentat de această modă

Ministerul Educaţiei anunţă că CNATDCU a primit cererea Academiei de Poliţie "Al. I. Cuza" privind retragerea titlului de doctor în cazul primarului Sectorului 3, Robert Negoiţă, instituţia de învăţământ constatând că lucrarea de doctorat este plagiată.

2497 afișări
Imaginea articolului Ministerul Educaţiei: Academia "Al. I. Cuza" a propus retragerea titlului de doctor al lui Robert Negoiţă. Reacţia Primarului Sectorului 3: Nu regret că îmi va fi retras titlul de doctor, regret că m-am lăsat tentat de această modă

Ministerul Educaţiei: Academia "Al. I. Cuza" a propus retragerea titlului de doctor al lui Robert Negoiţă (Imagine: David Nika/ Mediafax Foto)

"Secretariatul CNATDCU a primit punctul de vedere al Academiei de Poliţie Al. I. Cuza, la solicitarea privind teza de doctorat a primarului Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiţă. În documentul trimis CNATDCU, academia constata că teza de doctorat a acestuia este plagiată şi propune retragerea titlului de doctor", a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei, Mirabela Amarandei.

Solicitarea Academiei de Poliţie a fost trimisă vineri Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU).

Robert Negoiţă este doctor în Ştiinţe Juridice din anul 2012, când şi-a dat doctoratul la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza", teza fiind intitulată "Criza economico-financiară şi impactul acesteia asupra echilibrului social".

Robert Negoiţă: Nu regret că îmi va fi retras titlul de doctor, regret că m-am lăsat tentat de această modă

Robert Negoiţă, care a primit verdict de plagiat din partea Comisiei de etică a Academiei de Poliţie, spune că, cel mai probabil, îi va fi retras titlul de doctor şi că nu are niciun regret în acest sens, singurul lucru pe care îl regretă fiind faptul că s-a lăsat tentat de moda titlurilor academice. 

"Comisia de etică a Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" a început procedura prin care, cel mai probabil, îmi va fi retras titlul de doctor. Nu am niciun regret că acest lucru se va întâmplă, cu atât mai mult cu cât îmi dau seama că, în parcursul meu din administraţia publică, cele mai importante au fost cunoştinţele dobândite practic", a reacţionat primarul sectorului 3.

Social-democratul mai susţine că îşi asumă acest episod şi că se va supune deciziei pe care o va lua Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare.

"Singurul lucru pe care îl regret este acela de a mă fi lăsat tentat, în trecut, de această <<modă>> a titlurilor academice. Este un episod pe care mi-l asum şi din care am învăţat o lecţie importantă: singurele realizări notabile sunt cele construite pe o baza sănătoasă! Mi-am asumat acest principiu în calitate de primar dar, din păcate, nu l-am avut în vedere din perspectiva academică. Tocmai de aceea, mă voi supune deciziei Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), dacă acesta va decide să îmi retragă titlul de doctor", a precizat Negoiţă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici