Ministerul Muncii nu a fost sesizat oficial în cazul renegocierii Contractului Colectiv de Muncă la nivelul ramurii mass-media

Ministerul Muncii arată că nu a fost sesizat oficial de Patronatul Presei Române şi Patronatul Presei Romedia privind renegocierea Contractului Colectiv de Muncă (CCM) la nivelul ramurii mass-media şi precizează că nu este abilitat să se implice în negocierea sau modificarea unor clauze ale acestuia.

26 afișări
Imaginea articolului Ministerul Muncii nu a fost sesizat oficial în cazul renegocierii Contractului Colectiv de Muncă la nivelul ramurii mass-media

Ministerul Muncii nu a fost sesizat oficial în cazul renegocierii CCM la nivelul ramurii mass-media (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS), prevederile Contractului Colectiv de Muncă (CCM) pot fi modificate pe parcursul executării lui, în condiţiile legii, ori de câte ori părţile convin acest lucru.

"Ca atare, dacă una din părţile semnatare doreşte renegocierea contractului sau a unor clauze ale acestuia, o poate face numai cu acordul tuturor semnatarilor contractului, respectiv Uniunea Naţională a Patronatului Român (UNPR), Patronatul Presei Romedia şi MediaSind. În cazul în care nu se obţine acordul pentru renegocierea contractului colectiv de muncă, acesta îşi produce efectele până la data împlinirii termenului pe durata căruia a fost încheiat", precizează MMFPS într-un comunicat de presă remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.

Ministerul Muncii subliniază faptul că nu este abilitat în niciun fel să se implice în negocierea sau modificarea unor clauze ale Contractului Colectiv de Muncă în vigoare, fiind doar depozitarul CCM, care reprezintă legea părţilor.

Patronatul Presei Române (PPR) şi Patronatul Presei din România-Romedia au cerut, în 17 februarie, urgentarea renegocierii CCM pentru ramura mass-media.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici