Ministerul român al Apărării cumpără vehicule militare de la compania Iveco/ Vineri se semnează contractul pentru cele 227 de transportoare blindate Piranha 5 | FOTO

Ministerul român al Apărării a semnat cu firma Iveco un contract pentru achiziţionarea a 173 de vehicule militare, a anunţat joi compania italiană.

1997 afișări
Imaginea articolului Ministerul român al Apărării cumpără vehicule militare de la compania Iveco/ Vineri se semnează contractul pentru cele  227 de transportoare blindate Piranha 5 | FOTO

Ministerul român al Apărării cumpără peste 150 de vehicule militare de la compania Iveco - FOTO

Compania Iveco Defence Vehicles a anunţat joi semnarea în decembrie 2017 a două contracte pentru vânzarea de vehicule militare logistice, relatează ziarul La Repubblica şi site-ul Today.it.

Primul contract prevede livrarea a 280 de vehicule militare multirol de tip Eurocargo armatei germane.

Al doilea contract a fost semnat cu Ministerul român al Apărării, care a comandat 173 de vehicule militare logistice, ce vor fi livrate în 2018.

Compania italiană Iveco nu a dezvăluit valoarea contractelor.

Contractul cu Ministerul român al Apărării se referă la vehicule militare logistice 6x6, pentru transport de echipamente şi personal, dotate cu troliu şi care pot fi transportate cu avioane Lockheed C-130 Hercules, precizează site-ul Today.it.

Vineri se semnează la MApN contractul pentru achiziţia a 227 transportoare blindate Piranha 5

Vineri va avea loc, la sediul Ministerului Apărării Naţionale (MApN), ceremonia de semnare a contractului de achiziţie pentru 227 transportoare blindate Piranha V de la compania americană General Dynamics, potrivit unui comunicat de presă al MApN.

Guvernul României a adoptat, pe 29 noiembrie, hotărârea prin care s-au aprobat circumstanţele şi procedura specifică aferente primei etape a programului esenţial de înzestrare „Transportor blindat pentru trupe 8x8”, în vederea atribuirii unui acord-cadru de furnizare a 227 de transportoare blindate şi derivate pe platforma PIRANHA 5 şi a suportului logistic iniţial către General Dynamics European Land Systems- Mowag GmbH.

Transportorul blindat pentru trupe 8x8 constituie un mijloc de transport al grupei de infanterie, precum şi al structurilor de sprijin, necesar pentru
îndeplinirea misiunilor specifice de către Forţele Terestre Române.

Potrivit MApN, acest vehicul asigură o mobilitate sporită şi o protecţie corespunzătoare personalului îmbarcat pe timpul executării misiunilor specifice, în orice zonă de relief, indiferent de timp, anotimp sau condiţii meteorologice.

Tehnica de luptă pe roţi aflată în prezent în dotarea Armatei României este de generaţie veche, fiind depăşită atât din punct de vedere tehnologic, cât şi din cel al caracteristicilor tehnico-tactice, cum ar fi viteza de deplasare, mobilitatea în medii diferite, protecţia personalului, posibilităţile de observare, orientare, comunicaţii etc.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici