Ministerul Sănătăţii: 322 de paturi pot fi adaptate tratării arsurilor grave. Toţi răniţii sunt trataţi corespunzător

Ministerul Sănătăţii precizează că, în spitalele din Capitală, sunt 322 de paturi de chirurgie plastică ce pot fi adaptate pentru pacienţii cu arsuri grave şi toţi răniţii din incendiul din Colectiv sunt trataţi în condiţii de maximă securitate.

204 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii: 322 de paturi pot fi adaptate tratării arsurilor grave. Toţi răniţii sunt trataţi corespunzător

Ministerul Sănătăţii: 322 de paturi pot fi adaptate tratării arsurilor grave. Toţi răniţii sunt trataţi corespunzător (Imagine: Shutterstock/Arhiva Mediafax Foto)

Precizările sunt făcute, după ce un medic britanic aflat la Bucureşti a cerut autorităţilor din Marea Britanie ajutor pentru România, în condiţiile în care în spitalele din Bucureşti s-ar afla doar 25 de paturi pentru pacienţii cu arsuri grave.

Ministerul Sănătăţii informează că, în prezent, în unităţile sanitare din Bucureşti există un număr de 322 de paturi de chirurgie plastică care pot fi adaptate pentru pacientul cu arsură gravă , ceea ce s-a şi întâmplat, astfel că, toţi răniţii au foat trataţi în condiţii de maximă securitate.

Din cele 322 de paturi de chirurgie plastică, 51 sunt destinate tratării pacienţilor cu arsuri grave, potrivit MS.

În spitalele din Capitală sunt internate în continuare 130 de persoane rănite în urma incendiului din clubul Colectiv, dintre care 83 sunt în stare critică şi gravă, potrivit ultimei situaţii transmise, joi, de Ministerul Sănătăţii.

Medicul britanic Sarah Pape a fost la Spitalul Bagdasar-Arseni în calitate de consultant de specialitate pentru arsuri grave. Ea a adus un aparat foarte performant care poate determina adâncimea arsurii, indicând totodată dacă se impune efectuarea grefei sau nu, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, medicul Florin Bica.

Potrivit lui Bica, medicul britanic a lucrat numai în Spitalul Bagdasar Arseni.

Medicul Sarah Pape, specialist în tratarea arsurilor, care s-a deplasat în România pentru ajutarea victimelor incendiului din Clubul Colectiv, a discutat cu deputata conservatoare Anne-Marie Trevelyan, semnalându-i că în spitalele din Bucureşti sunt doar 25 de paturi pentru pacienţii cu arsuri grave.

"Medicul Sarah Pape, unul dintre cei mai mari specialişti britanici în tratarea arsurilor, s-a deplasat luni la Bucureşti pentru ajutarea echipelor medicale care tratează victimele incendiului. Înţeleg că sunt 150 de pacienţi în stare critică şi doar 25 de paturi pentru astfel de cazuri în Bucureşti", a transmis Trevelyan prin Twitter.

Deputata i-a solicitat premierului Marii Britanii, David Cameron, asistenţă pentru persoanele rănite în incendiul din Clubul Colectiv, şeful Executivului de la Londra răspunzând că va analiza modalităţi pentru oferirea de asistenţă României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici