Ministerul Sănătăţii va introduce taxa pe fast food pentru creşterea bugetului

Ministerul Sănătăţi intenţionează să introducă o nouă taxă, după cea de viciu, şi anume taxa pe fast food, pentru susţinerea programelor naţionale de sănătate.

148 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii va introduce taxa pe fast food pentru creşterea bugetului

Ministerul Sănătăţii va introduce taxa pe fast food pentru creşterea bugetului (Imagine: Mediafax Foto)

"Intenţionăm introducerea unei taxe pe fast food, dulcuri, băuturi carbogazoase pentru susţinerea unor programe naţionale de sănătate", a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.

Acesta a spus că a cerut Comisiei de sănătate a ministerului o poziţie faţă de această propunere pentru a stabili cum pot fi aplicate aceste taxe. De asemenea, ministrul a precizat că va discuta şi cu producării şi distribuitorii acestor produse în legătură cu modalitate aplicării acestei taxe.

Ministrul nu a dat niciun fel de informaţie în legătură cu sumele pe care le-ar putea colecta la buget prin introducerea taxei pe produse fast food. Potrivit demnitarului, începând de marţi, pe site-ul Ministerului Sănătăţii este în dezbatere publică proiectul de hotărâre de guvern de introducere a acestei taxe.

"Similară taxei de viciu, noua taxă va reprezenta un procent din vânzarea produselor fast food, iar fondurile pe care le vom colecta vor fi utilizate pentru suplimentarea fondurilor necesare derulării programelor de sănătate, dar şi a celor de investiţii în infrastructura din sistem. În aceaste zile am cerut Comisiei de nutriţie a MS să stabilească exact detaliile privind modul de aplicare a conceptului. Vom avea întâlniri cu producătorii şi cu cei vizaţi de această măsură", a mai spus ministrul.

Attila Cseke a declarat că, în 2010, vor exista dificultăţi în susţinerea programelor de sănătate, a celor de investiţii în infrastructură şi în aparatură medicală şi în asigurarea necesarului de medicamente şi materiale sanitare în unităţile de primiri urgenţe şi în cele de tranfuzie sanguină.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici