Ministerul Turismului va demola aproximativ 100 de clădiri construite ilegal în staţiunile turistice

MDRT va demola aproximativ 100 de clădiri construite ilegal în staţiunile turistice, cele mai multe dintre acestea fiind pe litoral, iar proprietarii vor fi obligaţi să suporte costul demolărilor, a declarat agenţiei MEDIAFAX Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

1023 afișări
Imaginea articolului Ministerul Turismului va demola aproximativ 100 de clădiri construite ilegal în staţiunile turistice

Ministerul Turismului va demola aproximativ 100 de clădiri construite ilegal în staţiunile turistice (Imagine: Adrian Boioglu/Mediafax foto)

Printre clădirile care vor fi demolate începând cu luna ianuarie se numără câteva hoteluri, dar şi terase, grădini de vară, restaurante şi cluburi.

"Sunt două categorii de clădiri care vor fi demolate: cele ridicate fără autorizaţie de construire şi clădirile construite cu autorizaţii emise ilegal. Primăriile au dat în unele cazuri autorizaţii ignorând planurile urbanistice zonale (PUZ) sau pe baza unor PUZ-uri ilegale, care nu au obţinut toate autorizaţiile, cum este cazul celui din staţiunea Mamaia", a spus Oprea.

El a precizat că cele mai multe clădiri sunt pe litoral, iar pe locul doi în topul staţiunilor în care s-a construit ilegal se numără Băile Herculane.

"Numărul clădirilor care vor fi demolate ar putea creşte pentru că angajaţii Inspectoratului de Stat în Construcţii continuă să verifice documentaţiile construcţiilor din staţiuni. Noi facem treaba autorităţilor publice locale, pentru că ele ar fi trebuit să demoleze aceste construcţii, dar nu au făcut acest lucru", a adăugat oficialul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Oprea a afirmat că în cazul în care o clădire a fost construită ilegal, proprietarul primeşte iniţial somaţii pentru a o demola singur. Dacă acest lucru nu se întâmplă, construcţia va fi demolată de MDRT, din fonduri proprii. "Apoi le trimitem factura proprietarilor, şi dacă nu o plătesc, îi acţionăm în instanţă", a completat el.

Operaţiunea de demolare a Hotelului Histria din staţiunea Mamaia, începută în urmă cu o săptămână, a fost reluată, marţi, după ce fusese oprită după Crăciun, şi va continua până când întreaga construcţie ridicată ilegal va fi demolată.

Demolarea extinderilor ilegale ale Hotelului Histria din Mamaia a început în 27 decembrie deoarece proprietarul unităţii a executat fără autorizaţie de construire etajarea şi mansardarea hotelului, a realizat o structură din lemn la nivelul parterului şi al etajelor 1, 2 şi 3 şi a unor scări exterioare pe structura metalică pentru accesul la fiecare nivel şi a amplasat foişoare din lemn.

Operaţiunile de demolare vor costa 500-600.000 de lei, potrivit reprezentantului MDRT.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici