Ministrul Afacerilor Interne: Procedurile de intervenţie în situaţii de urgenţă vor fi regândite

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a declarat, marţi, că procedurile de intervenţie în situaţii de urgenţă vor fi regândite şi că există acordul în acest sens dat de premierul Victor Ponta.

754 afișări
Imaginea articolului Ministrul Afacerilor Interne: Procedurile de intervenţie în situaţii de urgenţă vor fi regândite

Ministrul Afacerilor Interne: Procedurile de intervenţie în situaţii de urgenţă vor fi regândite (Imagine: Alexandru Raita/Mediafax Foto)

Potrivit lui Oprea, aceste proceduri vor fi reanalizate "în regim de urgenţă", după tragedia în care patru oameni şi-au pierdut viaţa, în urma prăbuşirii unui elicopter SMURD în lacul Siutghiol.

"Am decis, şi am tot sprijinul primului-ministru şi al Guvernului, să regândim tot ceea ce înseamnă proceduri de intervenţie la situaţii de urgenţă, pentru a asigura eficienţă maximă acestui sistem", a spus vicepremierul Gabriel Oprea.

Ministrul Afacerilor Interne a mai declarat că astfel de analize s-au realizat "la nivelul fiecărui judeţ". "Am dispus reexaminarea în regim de urgenţă a procedurilor Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi ale tuturor structurilor cu responsabilităţi imediate în astfel de situaţii. În acest sens, la nivelul fiecărui judeţ s-a realizat o analiză a categoriilor de riscuri, în raport de particularităţile acestora şi resursele existente pentru intervenţie imediată", a precizat ministrul.

Vicepremierul a mai spus că toate datele rezultate în urma analizei "vor sta la baza elaborării Concepţiei Unice de Intervenţie a Sistemului Integrat de Acţiune la Situaţii de Urgenţă, pe care, la final, o vom prezenta în cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă". 

Gabriel Oprea a precizat şi că intervenţiile aeriene în situaţii de urgenţă, pe durata în care elicopterele SMURD sunt ţinute la sol, vor fi asigurate de celelalte aparate de zbor ale MAI, respectiv patru elicoptere, două aeronave şi un avion. La nevoie, a mai spus ministrul, se va putea apela şi la sprijinul Ministerului Apărării Naţionale.

Tot anul acesta, în 20 ianuarie, pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion au murit după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2, la bordul căruia se afla un echipaj medical, a aterizat forţat în Apuseni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici