Ministrul de Interne, Petre Tobă: Resping cu tărie acuzaţiile de plagiat. Au fost spuse multe neadevăruri şi calomnii

Ministrul de Interne, Petre Tobă, respinge ”cu tărie” toate acuzaţiile de plagiat, afirmând, vineri, că în teza sa de doctorat sunt respectate toate normele şi că au fost spuse ”multe neadevăruri” şi ”calomnii” în ceea ce îl priveşte.

350 afișări
Imaginea articolului  Ministrul de Interne, Petre Tobă: Resping cu tărie acuzaţiile de plagiat. Au fost spuse multe neadevăruri şi calomnii

Ministrul de Interne, Petre Tobă: Resping cu tărie acuzaţiile de plagiat. Au fost spuse multe neadevăruri şi calomnii (Imagine: Vargyasi Levente/Mediafax Foto)

"Eu resping cu tărie toate aceste acuzaţii. Eu am respectat legea şi toate normele existente în momentul în care am elaborat teza de doctorat. Am respectat toate recomandările îndrumătorului de doctorat (...) Au fost spuse multe neadevăruri şi, chiar aş putea spune, multe calomnii", a declarat ministrul Petre Tobă.

În plus, Tobă a spus că, atunci când va fi înfiinţat un alt for care să analizeze tezele de dectorat ale demnitarilor, va cere o noua analiză a lucrării sale de doctorat.

"Eu am solicitat Comisiei de Etică să facă această evaluare. Comisia a fost desfiinţată. Aştept creionarea acestui nou mecanism şi, în momentul în care acesta va fi operaţional, voi solicita imediat o nouă analiză", a adăugat Tobă.

Noul ministru de Interne, Petre Tobă, care a condus Poliţia Română în ultimii trei ani, se alătură listei cu demnitari suspectaţi că şi-au plagiat tezele de doctorat, existând suspiciuni că peste 250 din cele 390 de pagini ale tezei de doctorat a acestuia ar fi fost copiate din diverse lucrări.

Consiliul Naţional de Etică (CNE), care urma să decidă dacă teza lui Petre Tobă a fost sau nu plagiată, a fost revocat de ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, la începutul lunii decembrie. În aceste condiţii, teza de doctorat a ministrului de Interne, Petre Tobă va fi analizată de un alt for care urmează să fie creat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici