Ministrul Educaţiei: Aproape 800 de clădiri ale unităţilor de învăţământ sunt încă în renovare

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni, că aproximativ 800 de clădiri ale unităţilor de învăţământ sunt, încă, în curs de renovare, el precizând totodată că, la începutul anului şcolar, toţi elevii, inclusiv cei de clasele a XI-a şi a XII-a, vor avea manuale decontate de minister.

163 afișări
Imaginea articolului Ministrul Educaţiei: Aproape 800 de clădiri ale unităţilor de învăţământ sunt încă în renovare

Ministrul Educaţiei: Aproape 800 de clădiri ale unităţilor de învăţământ sunt, încă, în renovare (Foto: Andrei Spirache / Mediafax Foto)

”Este vorba despre aproape 800 de clădiri, nu de şcoli, în curs de renovare, încă, la acest moment, pentru că avem 19.000 de şcoli în total, 7.000 cu personalitate juridică, restul fără personalitate juridică, care au în patrimoniu un numar mai mare de cădiri”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, care a participat la Conferinţa Internaţională "Micro- to Nano-Photonics IV - ROMOPTO 2015”, de la Bucureşti, unde a fost prezent şi preşedintele Klaus Iohannis.

Cîmpeanu a mai spus că, la începutul anului şcolar, toţi elevii, inclusiv cei de clasele a XI-a şi a XII-a, vor avea pe bănci manuale decontate de Ministerul Educaţiei, el afirmând că ”este primul an în care se întâmplă acest lucru”.

Referitor la avizul pe care medicii de familie trebuie să îl dea elevilor la începerea anului şcolar, ministru Educaţiei a afirmat că doreşte o simplificare a acestui proces, având în vedere numărul limitat al cadrelor medicale care trebuie să deruleze acest proces.

”Este o iniţiativă a Ministerului Sănătăţii la care subscrie şi Ministerul Educaţiei, ne dorim o simplificare a acestui proces. Vă dau un exemplu, nu mai sunt necesare probele de exsudat sau analize coproparazitologice decât în cazurile cerut în mod expres de medicul de familie”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Cîmpeanu a mai afirmat că Ministerul Educaţiei va face precizări cu privire la modul de aplicare a iniţiativei Ministerului Sănătăţii, afirmând că se doreşte simplificarea, nu birocratizarea excesivă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici