Video Ministrul Petre Daea: Pentru unii devin agasant explicând că oile sunt o resursă extraordinară, dar nu pot altfel

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, marţi, că numărul iar numărul ovinelor trebuie majorat, astfel încât să fie valorificată iarba, o resursă excepţională din ţara noastră, Daea precizând că ştie că pentru unii devine agasant explicând constant avantajele creşterii oilor.

857 afișări

Petre Daea a afirmat, după audierea sa în Comisia de agricultură a Senatului, că este nevoie creşterea efectivelor de ovine în România cu atât mai mult cu cât suprafaţa de păşuni permite acest lucru.

”Pentru unii devin agasant explicând şi repetând că e o resursă extraordinară, dar nu pot altfel. Este un domeniu pe care trebuie să-l valorificăm în ţară. Această resursă excepţională care este iarba, pe 4,8 milioane de hectare, trebuie să o transformăm în carne şi în lapte”, a mai spus Petre Daea.

Ministrul a spus că este necesară şi încurajarea creşterii porcilor pentru ca aceştia să consume excedentul de cereale al României.

”În preocuparea noastră primordială este să creştem efectivele de suine, motiv pentru care am rugat şi astăzi parlamentarii să dea zor la aprobarea actului normativ, în aşa fel încât să-l putem aplica din primele zile ale anului viitor, în aşa fel încât să creştem efectivele de suine, de porci pentru a consuma cerealele pe care le producem în România”, a declarat Petre Daea.

El a mai spus că România realizează de la un an la altul randamente tot mari de cereale la unitatea de suprafaţă.

”Sunt mândru să le spun de fiecare dată că sunt producţii istorice, care trebuie valorificate. Ca să poţi să le valorifici şi să câştigi în România trebuie să zootehnizezi agricultura ţării româneşti. Aici sunt două canale de acţiune. Este acest canal de creştere a efectivelor de suine, în aşa fel încât să nu trimiţi la export porumbul, să-l pui în barje şi să plece în lume, ci să-l valorifici aici cu efectivele de animale pe care îl ai, ca să poţi să exporta carne sau produse de carne de porc”

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici