Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, cercetat de DNA pentru abuz în serviciu/ Popa, despre ancheta DNA: Nu mă simt vinovat

DNA anunţă că Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, este urmărit penal pentru abuz în serviciu, acesta fiind acuzat că, în perioada 2016-2017, ar fi sistat în mod abuziv trei contracte de reabilitare a unor drumuri judeţene.

2161 afișări
Imaginea articolului Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, cercetat de DNA pentru abuz în serviciu/ Popa, despre ancheta DNA: Nu mă simt vinovat

Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, cercetat de DNA pentru abuz în serviciu

UPDATE 19:02 Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, urmărit penal pentru abuz în serviciu pentru că ar fi sistat în mod abuziv trei contracte de reabilitare a unor drumuri judeţene, a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu se simte vinovat. 

„În primul rând eu am vrut să fie lucrări de calitate şi am vrut să fie servicii de calitate pentru cetăţenii din judeţul Iaşi. Dacă făceam ca pe vremea lui Simirad (Constantin Simirad, fost preşedinte al CJ Iaşi - n.r.), când nu se făcea nimic, nu era nicio reclamaţie. Eu nu mă simt vinovat de nimic. Este o reclamaţie, am încredere în justiţie şi voi demonstra că am dreptate”, a declarat, marţi seara, corespondentului MEDIAFAX, Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

DNA anunţă că Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, este urmărit penal pentru abuz în serviciu, acesta fiind acuzat că, în perioada 2016-2017, ar fi sistat în mod abuziv trei contracte de reabilitare a unor drumuri judeţene.


Alături de Maricel Popa sunt cercetaţi Daniel-Ioan Achiţei, la data faptelor director al Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor (D.J.A.D.P.) Iaşi şi consilier personal al preşedintelui C.J. Iaşi, pentru abuz în serviciu şi complicitate la această infracţiune, Ion Echimov, administrator al S.C. Eky Sam S.R.L, pentru complicitate la abuz în serviciu, precum şi societatea controlată de acesta Echimov.

"În perioada 2016-2017, suspectul Popa Maricel, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, beneficiind de ajutorul suspectului Achiţei Daniel-Ioan, a încălcat prevederile legale privind desfăşurarea activităţilor de investiţii şi reabilitare a infrastructurii judeţene, în sensul că, direct sau prin intermediar, a sistat în mod abuziv trei contracte care aveau ca obiect întreţinerea drumurilor judeţene. Concret, în contextul unui scandal mediatic creat în legătură cu lucrările de întreţinere ce se efectuau pe drumul judeţean 248 A (Iaşi –Voineşti - Ţibăneşti), suspectul Popa Maricel a stopat lucrările respective pe motiv că ar exista nereguli la efectuarea lucrărilor, fără ca această hotărâre să aibă la bază vreo expertiză tehnică", precizează DNA într-un comunicat de presă.

De asemenea, potrivit anchetatorilor, Maricel Popa ar fi determinat excluderea unei societăţi din cadrul asocierilor de firme care au câştigat două din contracte şi înlocuirea acesteia cu una “agreată”.

"Într-unul dintre cazuri, ca urmare a conduitei infracţionale a suspectului Popa Maricel a fost produs un prejudiciu firmei respective în sumă de 717.898 lei. În celălalt caz, beneficiind de ajutorul acordat de suspectul Achiţei Daniel-Ioan, activitatea de dezăpezire a drumurilor judeţene pentru perioada 1 ianuarie – 15 martie 2017 a fost retrasă din sarcina aceleiaşi firme şi preluată în mare parte de către SC Eky Sam SRL. Prin acest demers a fost creat folos patrimonial necuvenit către S.C Eky Sam S.RL în valoare de 1.127.563 lei", explică procurorii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici