„Mişcarea Elevilor din România” cere anularea examenelor naţionale şi echivalarea lor cu media anilor de studiu

  • Mişcarea Elevilor din România solicită Ministrului Educaţiei anulare examenelor naţionale
  • Asociaţia cere echivalarea acestora
  • Demersul vine după ce mai multe asociaţii au cerut demisia Ministrului din cauza modului cum a gestionat criza coronavirusului.
15758 afișări
Imaginea articolului „Mişcarea Elevilor din România” cere anularea examenelor naţionale şi echivalarea lor cu media anilor de studiu

Mişcare Elevilor din România cere anularea examenelor naţionale şi echivalarea lor cu media anilor de studiu

Într-un memoriu trimis Ministrului Educaţiei, Monica Anisie, Mişcarea Elevilor din România împreună cu un cabinet de avocatură cer anularea examenlor naţionale şi echivalarea acestora. Aceştia propun şi o serie de măsuri pentru modul în care s-ar putea calcula media. Totodată cer Ministrului în cazul respingerii propunerii să garanteze integritatea sănătăţii fizice şi psihice pentru elevii ce susţin examenele.

Redăm propunerile:

1. Anularea examenelor de Evaluare Naţională (Capacitate) şi Bacalaureat şi adoptarea următoarelor măsuri care să le echivaleze:
   
2. Promovarea claselor a VIII-a şi a XII-a prin calcularea mediilor celor 4 ani de studiu: V-VIII, respectiv IX-XII care să constituie media de admitere ce ar înlocui media celor două examene. O a doua posibilitate este ca media de admitere să fie constituită din media celor 4 ani anteriori numai la materiile la care se organizează examenele sau media semestrului din anul de învăţământ actual, 2019-2020. O a treia posibilitate este ca media de admitere să se facă raportat la ultimii doi ani de studiu - clasele a VII-a şi a VIII-a, respectiv clasele a XI-a şi a XII-a.
  
3. Anularea cursurilor de pregătire din perioada 02.06-12.06.2020 pentru clasele a VIII-a şi a XII-a.
  
4. În cazul în care veţi respinge cele trei propuneri anterioare, solicităm GARANTAREA INTEGRITĂŢII SĂNĂTĂŢII, FIZICE ŞI PSIHICE de către Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Guvern, Preşedinte şi Parlament şi angajarea răspunderii nu numai politice, ci mai ales, PERSONALĂ A FIECĂRUI MINISTRU, PARLAMENTAR ŞI AL PREŞEDINTELUI ROMÂNIEI pentru oricare dintre elevii care vor fi infectaţi cu Covid-19, simptomatic sau asimptomatic, şi răspândirea acestui virus de către aceştia în rândul familiilor, prietenilor, cunoscuţilor, populaţiei cu care intră în contact şi evident, în cel mai nefericit caz, dacă această infectare va avea ca rezultat decesul unei persoane.

 

Miscare elevilor din Romani... by Mediafax.ro on Scribd

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici