Modernizarea serviciilor pre şi post adopţie, discutată cu directorul Agenţiei Franceze de Adopţie

Modernizarea serviciilor pre şi post adopţie şi îmbunătăţirea lor în beneficiul copiilor, dar şi al familiilor adoptive sunt câteva dintre temele care vor fi dezbătute de specialiştii români cu directorul Agenţiei Franceze pentru Adopţie, în cea de-a doua Conferinţă Naţională pentru Adopţie.

183 afișări
Imaginea articolului Modernizarea serviciilor pre şi post adopţie, discutată cu directorul Agenţiei Franceze de Adopţie

Modernizarea serviciilor pre şi post adopţie, discutată cu directorul Agenţiei Franceze de Adopţie (Imagine: Shutterstock)

Cea de-a doua ediţie a Conferinţei Naţionale pentru Adopţie este organizată de Asociaţia Ador Copiii, în 25-26 septembrie, la Bucureşti, invitata specială fiind Beatrice Biondi, director al Agenţiei Franceze pentru Adopţie şi, totodată, părinte adoptiv.

Biondi ocupă această funcţie din 2009 şi, de la numirea sa, a adus Agenţiei Franceze pentru Adopţie mari reuşite în domeniul adopţiei naţionale şi internaţionale.

Profesionişti, cercetători în domeniul adopţiei interne şi părinţi adoptivi vor discuta, după modelul altor state care au servicii dezvoltate în domeniu, cum pot specialiştii să joace un rol activ în îmbunătăţirea serviciilor în adopţia internă, atât în beneficiul copiilor, cât şi al familiilor adoptive.

Evenimentul va fi deschis printr-o sesiune plenară, în cadrul căreia va fi dezbătută nevoia de specialişti proactivi în domeniul adopţiei şi nevoia familiilor adoptive de a primi asistenţă specifică. Aceasta va fi urmată de patru workshop-uri, gândite ca mini-training-uri pentru cei care au nevoie de informaţii structurate pe anumite teme legate de adopţie.

A doua zi a conferinţei va începe cu discuţii despre modernizarea serviciilor pre şi post adopţie şi campanii de sensibilizare pentru adopţia copiilor cu nevoi speciale, care vor fi urmate de patru workshop-uri axate pe prezentare şi discuţii pe baza unor studii de caz.

La conferinţa de la Bucureşti vor participa specialişti şi formatori cu experienţă în domeniul adopţiei din România, printre care: Gabriela Coman - preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Drepturile Copilului şi Adopţie (ANPDCA), Gabriela Petrescu - secretarul general al ANPDCA şi fost secretar de stat al Oficiului Român pentru Adopţii, Simona Czudar - formator consiliere în adopţie şi părinte adoptiv, Ana Muntean - profesor abilitat în dezvoltare umană în cadrul Facultăţii de Sociologie si Psihologie, Departamentul de Asistenţă Socială, de la Universitatea de Vest din Timişoara, precum şi asistenţi sociali, psihologi şi psihoterapeuţi, reprezentanţi ai Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Conferinţa Naţională pentru Adopţie va avea loc în 25 şi 26 septembrie, de la ora 09.00, la sediul Romanian-American Foundation, str.Gina Patrichi nr. 6, sector 1, Bucureşti.

Agenda conferinţei poate fi consultată AICI, iar rezervările se pot face accesând formularul de înscriere. Înscrierea se face prin achitarea taxei de participare la conferinţă, potrivit datelor din agenda conferinţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici