Modificări în consiliile de administraţie ale RATB şi RADET, aprobate de noua majoritate din CGMB

CGMB are, de marţi, o nouă majoritate, care este formată din PSD, PC şi PPDD şi care a aprobat, într-o şedinţă de îndată, modificări în componenţa consiliilor de administraţie ale RATB şi RADET, din care fac parte trei, respectiv doi membri noi.

1633 afișări
Imaginea articolului Modificări în consiliile de administraţie ale RATB şi RADET, aprobate de noua majoritate din CGMB

Modificări în consiliile de administraţie ale RATB şi RADET, aprobate de noua majoritate din CGMB (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Astfel, în Consiliul de Administraţie al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), noii reprezentanţi ai Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) sunt Claudiu Ştefan Leonida Adam, Marin Popescu şi Anca Alexandrescu, aceştia înlocuindu-i pe Florentin Gabriel Tudorache, Daniela Florea şi Răzvan Emil Theodor Teodorescu. Alături de cei trei membri noi, în CA al RATB au fost menţinuţi Dumitru Radu, Dorel Macovei şi Ovidiu Pîrvuţ.

Consiliul de Administraţie al Regiei de Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) are, de marţi, doi membri noi - Silviu Costache şi Stelian Gherghiceanu -, care se alătură lui Costin Berevoianu, Valentin Timnea, Robert Seremeta şi Gheorghe Amzar, toţi patru menţinuţi ca membri. Din CA al RADET nu mai face parte Marian Agiu.

Cele două consilii de administraţie au mandat interimar până când vor fi organizate procedurile de evaluare prealabilă a noilor membri.

Modificările au fost făcute într-o şedinţă de îndată în care consilierii PNL şi PDL, deşi au fost prezenţi, nu şi-au exercitat dreptul de vot. Astfel, modificările au fost aprobate de 27 de consilieri de la PSD, PC şi PPDD. Reprezentanţii acestor trei partide formează, de marţi, noua majoritate din CGMB, în care PPDD a luat locul PNL.

Negocerile privind noua majoritate au început încă dinaintea şedinţei ordinare a CGMB, care s-a încheiat foarte rapid, în condiţiile lipsei de cvorum. Şedinţa ordinară a fost urmată de două de îndată, în care au fost supuse la vot mai multe proiecte, inclusiv cel privind modificarea consiliilor de administraţie ale RATB şi RADET.

Liderul reprezentanţilor PSD în CGMB, Bogdan Georgescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că schimbările din consiliile de administraţie ale celor două regii nu au nicio legătură cu faptul că a fost formată o nouă majoritate în consiliu, urmare a unei solicitări "fără motiv" prin care PDL şi PNL doreau să înlocuiască viceprimarii Capitalei.

"Azi (marţi - n.r.) a fost o şedinţă în care grupurile de consilieri PDL şi PNL, fără motiv, au dorit să schimbe viceprimarii Capitalei. Majoritatea nou formată din PSD, PC şi PPDD a menţinut în funcţie viceprimarii, pentru că nu era normal să schimbi nişte viceprimari fără să ai o motivaţie reală în spate. Au fost făcute câteva modificări la consiliile de administraţie ale RATB şi RADET, pentru că, aşa cum se vede, managementul acolo este defectuos. Sunt foarte multe probleme. Avem oameni care vor să iasă în stradă, avem autobuze care nu pot fi puse în funcţiune din cauza lipsei de piese, avem oameni incompetenţi acolo. Schimbările nu au nicio legătură cu noua majoritate. A trebuit să luăm o decizie, pentru ca aceste regii să înceapă să funcţioneze", a spus Georgescu.

Liderul PNL din CGMB, Cornel Pieptea, susţine că s-a dorit schimbarea viceprimarului liberal după ce s-a constatat că "activitatea Executivului din Primăria Capitalei nu este una satisfăcătoare".

"În urma analizei pe care am efectuat-o în cadrul organizaţiei PNL Bucureşti, am constatat că activitatea Executivului din Primăria Capitalei nu este una satisfăcătoare. În aceste condiţii, conducerea partidului la nivelul Capitalei a hotărât schimbarea viceprimarului de la PNL (Marcel Nicolaescu - n.r) cu altă persoană, tot din PNL. Astfel, am demarat discuţiile cu colegii din PSD cu care formam majoritatea, însă ei nu au fost de acord, iar viceprimarul nostru a trecut la PSD. (...) Nu este important dacă vom face opoziţie împreună cu PDL. Cert este că, în momentul de faţă, nu mai facem parte din majoritate, dar vom susţine, în continuare, proiectele pentru cetăţeni", a spus Pieptea, tot pentru MEDIAFAX..

Cornel Pieptea a adăugat, referitor la şedinţele de îndată de marţi, că nu au fost întrunite condiţiile prevăzute de lege pentru convocarea acestora, iar o parte dintre proiectele introduse la vot nu au avut documentaţia necesară.

La rândul său, liderul consilierilor generali PDL, Silviu Văduva, este de părere că noua majoritatea din CGMB îşi propune "eliminarea celorlalte partide care erau reprezentate în CA ale RADET şi RATB".

"Majoritatea nou creată şi-a propus eliminarea celorlalte partide politice care erau reprezentate în CA ale RADET şi RATB. De asemenea, se doreşte o majoritate confortabilă în comisiile de specialitate ale CGMB", a spus Văduva.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a participat numai la şedinţa ordinară a CGMB, cele de îndată fiind prezidate de viceprimarul Marcel Nicolaescu.

Pe holurile de lângă sala de şedinţe şi în birourile consilierilor PSD a fost văzut, de pe altă parte, edilul sectorului 5, Marian Vanghelie, care a discutat cu colegii săi de partid. El nu a dorit să facă declaraţii privind prezenţa sa în sediul municipalităţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici