Motiv de bucurie pentru elevi: Cursurile vor fi suspendate în 9 mai în toate şcolile din Capitală

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a anunţat că în 9 mai, când are loc Finala Ligii Europa, cursurile vor fi suspendate în toate şcolile din Capitală, în urma solicitării primarului general Sorin Oprescu.

2095 afișări
Imaginea articolului Motiv de bucurie pentru elevi: Cursurile vor fi suspendate în 9 mai în toate şcolile din Capitală

Motiv de bucurie pentru elevi: Cursurile vor fi suspendate în 9 mai în toate şcolile din Capitală (Imagine: Shutterstock)

"Conducerile unităţilor de învăţământ vor lua măsuri pentru recuperarea intensivă a materiei, astfel încât să fie asigurată parcurgerea integrala a programelor şcolare până la sfârşitul anului şcolar", a precizat Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti într-un comunicat de presă.

Suspendarea cursurilor în 9 mai va fi comunicată elevilor, părinţilor şi profesorilor de către conducerile şcolilor.

Potrivit reprezentanţilor ISMB, Primăria Capitalei a solicitat, vineri, suspendarea cursurilor în data de 9 mai, în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din Bucureşti, având în vedere că pe Arena Naţională va avea loc Finala Ligii Europa.

Municipalitatea a precizat în solicitare că o decizie privind suspendarea cursurilor va conduce în principal la desfăşurarea în bune condiţii a evenimentului prin fluidizarea traficului, având în vedere numărul mare de suporteri care vor însoţi cele două echipe finaliste şi de asemenea numărul mare de turişti care vor vizita Capitala.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că a cerut Ministerului Educaţiei şi Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti să declare data de 9 mai zi liberă pentru toate unităţile de învăţământ din Capitală, precizând că municipalitatea ia toate măsurile pentru ca sosirea celor câteva zeci de mii de turişti să nu blocheze Bucureştiul.

Finala Ligii Europa, dintre Atletico Madrid şi Athletic Bilbao, este programată la 9 mai, de la ora 21.45, pe Arena Naţională, fiind transmisă în direct de Pro TV.

Ministerul Administraţiei şi Internelor estimează că, pentru Finala Ligii Europa, vor veni la Bucureşti aproximativ 20.000 de suporteri spanioli.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici