Motivul pentru care comisia de disciplină a suspendat cercetările în cazul educatoarei din Vrancea care lovea copiii

Ancheta care o vizează pe educatoarea de la grădiniţa din satul Poiana, filmată în timp ce lovea copiii, a fost suspendată, miercuri, de membrii Comisiei de Disciplină, după ce Mihaela Ciornea a trimis un document prin care demonstrează că s-a internat în spital, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2035 afișări
Imaginea articolului Motivul pentru care comisia de disciplină a suspendat cercetările în cazul educatoarei din Vrancea care lovea copiii

Comisia de disciplină a suspendat cercetările în cazul educatoarei din Vrancea care lovea copiii

Directorul Şcolii Gimnaziale "Neculai Jechianu" Vrîncioaia, Nicuşor Caloian, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că până la externarea educatoarei Mihaela Ciornea, comisia de disciplină care evaluează cazul nu va dispune sancţiuni.

"Dumneaei s-a internat în spital şi s-a suspendat momentan procedura. Comisia a întocmit un proces verbal din care rezultă că se suspendă până când dânsa va ieşi din spital. Avem document din care reiese că dânsa este internată în spital, o adresă oficială. Cu dumneaei nu am mai vorbit. Este internată la spitalul comunal Vidra. Nu ştiu ce afecţiuni are şi nici perioada în care va sta în concediu medical. Am făcut adresă la inspectoratul şcolar ca, de joi, să trimită pe cineva. La ora 08.00 va fi cineva în sala de clasă, în urma acestei adrese. Până acum, copiii au fost supravegheaţi de un cadru didactic pensionar", a declarat corespondentului MEDIAFAX, Nicuşor Caloian, directorul Şcolii Gimnaziale "Neculai Jechianu" Vrîncioaia.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Vrancea susţin că educatoarea poate să formuleze contestaţie după hotărârea comisiei de disciplină.

"Şcoala gestionează situaţia până la o soluţie finală. Abia în acel moment, dacă doamna nu va mulţumită cu soluţia comisiei, are dreptul să conteste acea soluţie la inspectorat", a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea, Silvia Chelaru.

Mihaela Ciornea a recunoscut că l-a lovit pe unul dintre copii, motivând că şi-a "ieşit din fire".

"Dacă te mai ridici, iei bătaie. Te dezbrac. Poate să mă ia poliţia, în secunda doi. Te dezbraci şi te trimit acasă", spune aceasta pe înregistrare.

Poliţiştii s-au autosesizat şi au întocmit dosar penal pentru purtare abuzivă şi loviri sau alte violenţe.

Incidentul a fost filmat în cursul zilei de vineri de mama unuia dintre copii, care i-a cerut educatoarei permisiunea de a asista la ore.

Inspectorii din cadrul Direcţiei pentru Protecţia Copilului au anunţat că, în perioada următoare, copiii care au fost martori la întreaga scenă vor fi consiliaţi psihologic.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici