Neamţ: 250 de gospodării şi locuinţe au fost inundate de râul Siret în Doljeşti şi Tămăşeni

Un număr de 250 de gospodării şi locuinţe au fost inundate, în noaptea de joi spre vineri, în urma revărsării râului Siret, în comunele nemţene Doljeşti şi Tămăşeni.

296 afișări
Imaginea articolului Neamţ: 250 de gospodării şi locuinţe au fost inundate de râul Siret în Doljeşti şi Tămăşeni

Neamţ: 250 de gospodării şi locuinţe au fost inundate de râul Siret în Doljeşti şi Tămăşeni (Imagine: Liliana Bujdei/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ, căpitanul Iulian Jugan, în urma revărsării râului Siret au fost inundate 200 de locuinţe şi anexe gospodăreşti în satul Buruieneşti, din comuna Doljeşti, iar alte 30 în satul Rotunda, în timp ce în comuna Tămăşeni au fost inundate 20 de curţi.

"În prezent, s-a dispus o nouă evaluare exactă în zonă pentru a putea permite celor evacuaţi care nu au gospodăriile inundate să revină", a spus Jugan.

El a menţionat că echipaje ale ISU Neamţ lucrează, la ora actuală, la evacuarea apei din gospodăriile inundate.

Potrivit lui Jugan, opt localităţi din judeţul Neamţ - Doljeşti, Tămăşeni, Rotunda, Miron Costin, Buhoanca, Sagna, Gâdinţi şi Dămuc - nu sunt alimentate cu energie electrică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici