Nici bisericile nu scapă de controale. 16 biserici amendate pentru că nu îndeplineau condiţiile de siguranţă înainte de Paşte

Un număr de 16 biserici din Bistriţa-Năsăud au fost amendate, înainte de Paşte de pompieri pentru că nu deţineau autorizaţie de securitate la incendiu şi alte câteva zeci au primit avertismente pentru deficienţele constatate, trasmite corespondentul MEDIAFAX.

384 afișări
Imaginea articolului Nici bisericile nu scapă de controale. 16 biserici amendate pentru că nu îndeplineau condiţiile de siguranţă înainte de Paşte

Nici bisericile nu scapă de controlale. 16 biserici amendate pentru că nu îndeplineau condiţiile de siguranţă înainte de Paşte

16 biserici fără autorizaţie de securitate la incendiu au fost amendate cu suma de 14.500 lei de angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud care au controlat mai multe lăcaşuri de cult din judeţ pentru a evita apariţia unor probleme în perioada sărbătorilor de Paşte.

În Bistriţa-Năsăud există peste 500 de biserici, pompierii efectuând, în ultimele zile, 54 de controale la aproape toate bisericile în care se vor oficia slujbe de Paşte.

„Au fost efectuate mai multe controale la lăcaşuri de cult – biserici , având în vedere că în perioada sărbătorilor sunt frecventate de un număr mare de utilizatori. Pe timpul celor 54 de acţiuni de control au fost identificate 16 obiective fără autorizaţie de securitate la incendiu şi au fost aplicate 16 amenzi, în valoare de 14.500 lei şi 357 avertismente”, a anunţat, joi, într-un comunicat de presă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud.

Conform ISU Bistriţa-Năsăud, pe timpul acţiunilor preventive, au fost instruiţi preoţii şi personalul clerical asupra modalităţilor practice de coordonare a evacuării enoriaşilor, dar şi asupra utilizării stingătoarelor de incendiu dispuse în interiorul lăcaşelor.

Controalele vor continua până sâmbătă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici