Nicuşor Dan a semnat un contract de finanţare de 1,6 miliarde lei pentru reabilitarea reţelei termice

  • Nicuşor Dan şi ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, au semnat un contract de finanţare pentru reabilitarea a 210 kilometri din reţeaua principală de termoficare din cei 954, adică 22%.
  • Valoarea contractului este de 1,6 miliarde lei, dintre care 1,3 din finanţare nerambursabilă.
1092 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Dan a semnat un contract de finanţare de 1,6 miliarde lei pentru reabilitarea reţelei termice

Nicuşor Dan a semnat un contract de finanţare de 1,6 miliarde lei pentru reabilitarea reţelei termice

„Contract de finanţare pentru reabilitarea a 210 kilometri din reţeaua principală din cei 954, adică 22%. E evidentă problema la care această finanţare răspunde - din 2016 până în 2020 numărul de avarii a crescut de la 420 la 1300. Pierderea pe eficienţa de energie termică a crescut cu 5%. De asemenea, a crescut considerabil cantitatea de apă care trebuie introdusă în reţea. O să avem trei mari îmbunătăţiri - în primul rând îmbunătăţirea calităţii căldurii si a apei calde, reducerea pierderilor care se va duce în reducerea subvenţiei pe care municipalitatea o plăteşte în fiecare an. În al treilea rând, reducerea poluării astmosferice”, spune primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

El precizează că valoarea proiectului este de. 1,6 miliarde lei, din care 1,3 miliarde lei finanţare nerambursabilă.

„Am oferit garanţia unui parteneriat loial în serviciul bucureştenilor. Din păcate, în ultimii 12 ani la PMB au exercitat funcţia de primar general oameni care au fost străini de problemele reale ale Bucureştiului, primari generali care au promis luna de pe cer, autostrada suspendată sau înjumătăţirea facturilor la energie termică, dar care nu au făcut nimic. În cadrul cooperării dintre Primăria Capitalei şi Guvern are loc un prim eveniment. E doar începutul unei colaborări. Această colaborare va fi urmată de proiecte comune în toate domeniile importante - mediu, mobilitate urbană, sănătate, energie termică”, afirmă Ludovic Orban, prezent la eveniment.

El a precizat că e nevoie de investiţii majore pentru a creşte randamentul sistemului de termoficare din Capitală.

„La ora actuală producerea energiei termice se face în centrale cu randamente de aproximativ 50%, iar pierderile sunt uriaşe. (...) Săptămâna viitoare, deja am discutat cu primarul general, vom avea o discuţie la Ministerul Economiei, unde vom discuta planurile de investiţii legate de ELCEN, astfel încât într-o perioadă rezonabilă să fie efectuate investiţii importante care să crească randamentul în producerea energiei termice şi electrice în sistem de cogenerare”, adaugă premierul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici