Nikita, reţinută în Spania pentru că şi-ar fi lovit copilul

Poliţia spaniolă a confirmat reţinerea Mihaelei Ispas (alias Nikita) pentru o perioadă de 48 de ore şi desfăşoară o anchetă socială, a anunţat, joi, MAE, adăugând că autorităţile consulare de la Sevilla au iniţiat demersuri privind circumstanţele care au dus la reţinere şi la preluarea fiicei sale.

294 afișări
Imaginea articolului Nikita, reţinută în Spania pentru că şi-ar fi lovit copilul

Nikita, reţinută în Spania pentru că şi-ar fi lovit copilul (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Întrebată dacă ministerul este la curent cu situaţia Mihaelei Ispas (alias Nikita), care ar fi fost reţinută de autorităţile spaniole sub acuzaţia că şi-a lovit copilul, Doris Mircea, director general în MAE, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că autorităţile spaniole au confirmat reţinerea acesteia pe o perioadă de 48 de ore.

"Urmare a demersurilor consulatului român la Sevilla, MAE este în măsură să vă informeze că autorităţile spaniole de poliţie au confirmat reţinerea cetăţenei române pentru o perioadă de 48 de ore. Cazul se află în atenţia oficiului consular al României la Sevilla, care a iniţiat şi are în derulare demersuri pe lângă autorităţile spaniole cu privire la circumstanţele care au dus la reţinerea acesteia şi la preluarea fiicei acesteia în custodia autorităţilor spaniole pentru protecţia minorului", a declarat Doris Mircea.

Oficialul MAE a precizat că misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate nu pot interveni în desfăşurarea procedurilor judiciare şi nici în decizia autorităţilor locale.

"În prezent, autorităţile locale desfăşoară o anchetă socială", a explicat Doris Mircea.

Ea a mai spus că, la cerere, misiunile româneşti pot oferi consultanţă cetăţenilor români, dar a adăugat că Mihaela Ispas nu a cerut până în prezent ajutor consular.

Ziarul Libertatea a relatat că Nikita a fost arestată în urma unei reclamaţii potrivit căreia şi-ar fi bătut copilul în public.

"După o scurtă perioadă de şedere în beciurile poliţiei din Malaga, «bodyguardul» vedetelor de pe la noi a ajuns în faţa judecătorilor spanioli sub acuzaţia că şi-ar fi bătut copilul", a relatat Libertatea.

Acelaşi cotidian a mai scris că, la primul termen în procesul său, Nikita s-ar fi răstit la judecători.

"Vulcanica Nikita susţine că, de fapt, ea e cea care a fost bătută de soţul ei şi ameninţă că, dacă judecătorii spanioli nu îi vor da din nou fetiţa în custodie, îşi va da foc în faţa Ambasadei României. Ea se află în continuare în Malaga, într-un centru secret de ocrotire a femeilor maltratate, iar fetiţa ei e în grija statului spaniol", mai scrie Libertatea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici