NINSOARE şi VISCOL în ţară: Zeci de localităţi nu au curent electric, iar alte zeci sunt izolate

Peste 50 de localităţi din judeţele Constanţa, Călăraşi, Ialomiţa şi Brăila sunt nealimentate cu energie electrică, luni, din cauza viscolului puternic şi a ninsorilor, care au blocat şi zeci de drumuri naţionale şi judeţene, transmit corespondenţii MEDIAGAX.

1261 afișări
Imaginea articolului NINSOARE şi VISCOL în ţară: Zeci de localităţi nu au curent electric, iar alte zeci sunt izolate

Constanţa: Un număr de 26 de localităţi nu au curent electric, cinci fiind izolate

Galaţi: Doisprezece localităţi sunt izolate din cauza drumurilor înzăpezite

Doisprezece localităţi din judeţul Galaţi sunt izolate, luni seară, din cauza drumurilor înzăpezite, iar autorităţile intervin pentru a asigura cel puţin o cale de acces către aceste zone, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Comandamentului de iarnă Galaţi, Eugen Chiriţă, a anunţat, luni seară, într-un comunicat, că 12 localităţi din judeţul Galaţi sunt izolate, în condiţiile în care drumurile către acestea au fost acoperite de zăpada spulberată de vântul puternic.

"Cu toate eforturile depuse de echipele şi utilajele de deszăpezire, din cauza vântului puternic şi a zăpezii spulberate, o parte din drumurile judeţene au fost din nou blocate, astfel încât la ora 18.00 aveam 12 localităţi izolate. Localităţile izolate sunt Ţepu, Corni, sat Măcişeni, sat Mândreşti din Valea Cornului, Smulţi, Drăguşeni, Cuca, Băleni, Scânteieşti, Vârlezi, Brăhăşeşti şi Bereşti-Meria", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, în prezent, se acţionează cu toate forţele disponibile pentru a se asigura cel puţin o cale de acces către aceste localităţi.

De asemenea, în sprijinul persoanelor din localităţile izolate vor interveni în caz de urgenţe medicale sau pentru orice altă solicitare din partea primarilor localităţilor izolate echipaje de pompieri cu şenilate.

Pe de altă parte, la această oră, nu mai sunt localităţi nealimentate cu energie electrică în judeţul Galaţi.

Totodată, în prezent, în Galaţi, sunt închise circulaţiei un drum naţional şi 25 de segmente de drumuri judeţene, intervenţia utilajelor de deszăpezire fiind îngreunată de viscol.

Astfel, este vorba despre DN 24D Băleni - Cuca - intersecţia cu DN 26 şi segmentele de drumuri judeţene DJ 204 pe sectorul Nămoloasa - Năneşti, DJ 240 A pe sectorul Cârlomăneşti - Cerţeşti, DJ 241 G pe sectorul Ţepu- Brăhăşeşti, DJ 242 pe sectorul Târgu Bujor - Vârlezi, DJ 242 B pe sectorul Bereşti - Pleşa, DJ 242 D pe sectorul Băneasa - Suceveni, DJ 242 A pe sectorul Bereşti Meria - Găneşti, DJ 242 E pe sectorul Roşcani - Oancea, DJ 243 A pe sectorul Cerţeşti - Pochidia, DJ 251 pe sectorul Smârdan - Cuza Vodă, DJ 251 B pe sectorul Blânzi - Cerţeşti, DJ 251 A pe sectorul Matca - Corod, DJ 251 C pe sectorul Smulţi - Crăieşti, DJ 251 F pe sectorul Drăguşeni - Smulţi, DJ 251 G pe sectorul Valea Mărului - Corni, DJ 251 H pe sectorul Corod - Valea Mărului, DJ 252 pe sectorul Băltăreţi - intersecţia E 581, DJ 252 D pe sectorul Buciumeni - Ţepu, DJ 252 H pe sectorul Buciumeni - Poiana, DJ 252 G pe sectorul Ţepu -Tecucelul Sec, DJ 252 I pe sectorul Buciumeni - Vişina, DJ 253 pe sectorul Cudalbi - Băleni, DJ 254 pe sectorul Costache Negrii -Griviţa - Iveşti, DJ 255 pe sectorul Suhurlui - Pechea, DJ 261 A pe sectorul Scânteieşti - Frumuşiţa.

"Se lucrează în continuare pe toate aceste segmente vulnerabile, dar intervenţia utilajelor de deszăpezire este mult îngreunată de viscol. Au fost angrenate în activităţile specifice 681 de efective şi 354 de mijloace de intervenţie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, al Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă, de la Drumuri Naţionale şi judeţene", se arată în comunicatul ISU Galaţi.

Călăraşi: 17.000 de familii sunt în continuare fără electricitate

Două drumuri naţionale şi mai multe drumuri judeţene din Călăraşi sunt în continuare închise, luni după-amiază, iar aproximativ 17.000 de familii din mai multe localităţi nu au curent electric din cauza avariilor produse pe reţeaua de alimentare cu energie.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Călăraşi, mai multe tronsoane de drum sunt impracticabile, luni după-amiază, din cauza viscolului care a troienit zăpada, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, sunt în continuare închise DN 3 Lehliu Gară - Călăraşi şi DN 3 A petronsonul Drajna - Feteşti, precum şi DJ 401 C Sohatu - Progresu, DJ 403 Pădurea Ciornuleasa - DN 31 Mănăstirea, DJ 303 Coconi – Luptători –Siliştea – Coţofanca, DJ 307 A Potcoava -Gălăţui şi DJ 306 Cuza Vodă – Floroaica.

Reprezentanţii ISU Călăraşi precizează că toate utilajele disponibile se află în teren, lucrând pentru deschiderea drumurilor închise, dar şi pentru păstrarea în circulaţie a drumurilor practicabile şi lărgirea spaţiului de circulaţie. Bacul care duminică nu a circulat din cauza vizibilităţii reduse a reluat, luni, cursele între punctele Ostrov Chiciu şi Ostrov Constanţa.

Luni după-amiază, 14 localităţi din judeţul Călăraşi sunt afectate, total sau parţial, din cauza avariilor produse pe reţeaua de alimentare cu energie electrică, aproximativ 17.000 de familii din localităţile Ştefan cel Mare , Sohatu, Frumuşani, Coconi, Lupşanu, Cuza Voda, Săruleşti, Dragalina, Ciocăneşti, Dorobanţu, Boşneagu, Grădiştea, Borcea şi Pelinu neavând electricitate.

Marţi, în şcolile din Călăraşi vor fi reluate cursurile.

Potrivit ISU Călăraşi, în ultimele două zile pompierii, angajaţii din structurile MAI şi cei de la Drumuri au degajat din zăpadă 168 de autovehicule şi au salvat 418 persoane blocate pe drumurile înzăpezite.

Potrivit unui comunicat al Enel Distribuţie Dobrogea, luni dimineaţă, în judeţul Constanţa erau nealimentate 15 linii electrice aeriene de medie tensiune, şase linii electrice aeriene de medie tensiune, parţial, precum şi 320 posturi de transformare, fiind afectate 27 de localităţi - Topalu, Tichileşti, Horia, Saraiu, Dulgheru, Stejaru, Cogealac, Nuntaşi, Tariverde, Fântânele, Sinoe, Istria, Răzoare, Lipniţa, Cuigiuc, Gorun, Ostrov, Galiţa, Gârliţa, Esechioi, Carvăn, Topraisar, Cumpana, Hârşova, Valu lui Traian şi Lazu, iar în municipiul Constanţa sunt nealimentate cartierele Palas şi I.C.Brătianu.

În judeţul Călăraşi sunt nealimentate, total sau parţial, 29 de linii electrice aeriene de medie tensiune şi 280 de posturi de transformare, fiind afectate localităţile Sohatu, Frumuşani, Coconi, Lupşanu, Cuza Vodă, Săruleşti, Dragalina, Ciocăneşti, Dorobanţu, Bosneagu, Grădiştea, Borcea, Ileana, Ştefan Vodă şi Pelinu, în timp ce în judeţul Ialomiţa sunt afectate şapte localităţi - Mărculeşti, Ograda, Gimbasani, Sărăţeni, Pitişteanu, Orezu şi Piersica.

În judeţul Brăila, sunt nealimentate cu energie electrică aproximativ 3.000 de persoane din localităţile Tătaru, Pribeagu, Surdila Greci, Ciocile, Roşiori şi parţial Bărăganu, 30 de echipe de la Electrica fiind pe teren în încercarea de a remedia defecţiunile apărute pe fondul viscolului puternic.

De asemenea, patru drumuri naţionale sunt închise la Brăila: DN 2B limita judeţului Buzău - Ianca - Brăila - Baldovineşti - limita judeţului Galaţi, DN 22 limită judeţ Buzău - Gradiştea - Tudor Vladimirescu - Brăila - limita judeţului Tulcea, DN21 Brăila Bărăganul - limita judeţului Ialomiţa şi DN 23 Brăila- Focşani.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, pe drumurile naţionale se intervine cu 21 de utilaje.

Alte 20 de drumuri judeţene sunt blocate din cauza sulurilor de zăpadă şi se intervine cu 18 utilaje.

Potrivit ISU Brăila, în ultimele ore s-a intervenit în cazul a 76 persoane din 33 de maşini care rămăseseră blocate din cauza zăpezii în localităţile Bărăganu, Latinu, Ianca, Victoria, Jugureanu, Silistraru, Mărtăceşti, Şuţeşti, Ulmu, Gemenele, Ţepeş Vodă, Stăncuţa, Baldovineşti, Olăneasca, Chiscani şi Brăila.

Vaslui: 11 drumuri naţionale şi judeţene, închise din cauza viscolului. Trei comune, fără curent

Unsprezece drumuri din judeţul Vaslui sunt închise traficului, luni după-amiază, din cauza viscolului care a format suluri de zăpadă pe şosea, în timp ce peste 1.900 de familii, din trei comune, sunt fără energie electrică, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, trei drumuri naţionale din sudul şi estul judeţului sunt închise circulaţiei, respectiv DN 11 A Bârlad - Iveşti - Podu Turcului (Bacău), 24 A Murgeni - Huşi şi DN 26 Murgeni - Blăgeşti. De asemenea, pe DN 24 A Simila - Murgeni este restricţionat traficul pentru autovehiculele cu tonaj mai mare de 3,5 tone.

Totodată, sunt înzăpezite opt drumuri judeţene, respectiv DJ 243 B Crâng - Ciocani, DJ 244 A Berezeni - Stuhuleţ, DJ 244 C Berezeni - Muşata, DJ 244 I Măluşteni, DJ 244 M Roşieşti – Vutcani, DJ 245 C Bogdăniţa, DJ 248 A Rafaila şi DJ 284 Epureni – Arsura – Ghermăneşti.

"Chiar dacă există aceste drumuri înzăpezite sau închise traficului de către autorităţi, nu avem localităţi izolate la care să nu se poată ajunge. În momentul de faţă, se intervine cu două autofreze, una de la ISU şi una de la drumuri judeţene, pentru a crea culoar unei maşini de ambulanţă care trebuie să ajungă la un pacient de 72 de ani din Iana, cu hemoragie nazală. Dacă nu se va reuşi, atunci vom trimite autospeciala cu şenile pentru a prelua bolnavul, maşina fiind în aşteptare”, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Ionel Roşu.

Până în jurul orei 14.00, peste 1.900 de familii din comunele Pogana, Puieşti şi Voineşti sunt în continuare fără energie electrică, două echipe de intervenţie ale E.ON fiind în teren pentru a găsi defecţiunea apărută în reţea în vederea remedierii acesteia.

Constanţa: Mai multe drumuri sunt închise şi 27 de localităţi nu au curent electric

Mai multe drumuri din judeţul Constanţa sunt în continuare închise circulaţiei din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, în timp ce pe celelalte şosele traficul se desfăşoară în condiţii de iarnă, iar 27 de localităţi din judeţ nu au curent electric, transmite corespondentul MEDIAFAX

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, se menţin închise DN 2A km 124 - km 186, între Hârşova şi Mihail Kogălniceanu, DN 22A, km 86 – km 64, între Hârşova şi Saraiu, DN 22, km 239 – km 273, între Sibioara şi Mihai Viteazu, DN 3, km 128 – km 176, între vama Ostrov – Băneasa.

De asemenea, DJ 222 este închis între Târguşor, Cheia, Grădina, Râmnicu de Jos, DJ 222 este închis între Peştera şi Pietreni, DJ 223 este închis între Saraiu, Hanul Morilor, Topalu, Capidava, Seimeni, Cernavodă, DJ 224 este închis între Crucea şi Băltageşti, DJ 225 este închis între Târguşor , Mireasa, Pantelimon, Runcu, Vulturu, Saraiu, DJ 226A este închis între Cetate Istria, Nuntaşi, Tariverde, Cogealac, Rîmnicu de Jos, DJ 226B - intersecţie DN2A cu Pantelimon este închis, DJ 391A este închis între Băneasa şi Oltina, DJ 391A este închis între Tufani, Furnica, Olteni, Viroaga, DJ 392 este închis între Independenţa şi Dumbrăveni, DJ 226 este închis între Năvodari şi Mihai Viteazu şi DJ 391 este închis între Mangalia, Albeşti, Negru Vodă, Viroaga.

Totodată, sunt închise drumurile comunale DC 61 (Siliştea - Seimeni), DC 70, intersecţia DN 2A, DC 51, DC 29 (Deleni - Petroşani) şi DC 67 între Ghindăreşti şi DN 2A km 131-400.

Pe toate celelalte drumuri comunale, judeţene şi naţionale care străbat judeţul se circulă în condiţii de iarnă, au anunţat reprezentanţii ISU Dobrogea.

Din cauza fenomenelor meteorologice, pe numărul unic de urgenţă 112 au fost semnalate mai multe avarii la reţeaua de alimentare cu energie electrică. Astfel, la ora 12.00, un număr de 27 de localităţi nu aveau curent electric, şi anume Carvăn, Cogealac, Corbu, Cuigiuc, Dulgheru, Fântânele, Gorun, Galiţa, Garliţa, Esechioi, Horia, Hârşova - parţial, Istria, Lipniţa, Nuntaşi, Mihai Viteazu, Moviliţa, Ostrov, Peştera, Răzoare, Saraiu, Stejaru, Sinoe, Săcele, Tariverde, Tichileşti şi Topalu.

Garda de Coastă a anunţat că este blocat un drum pe teritoriul Bulgariei în apropierea PTF Negru Vodă şi din acest motiv recomandă conducătorilor auto să tranziteze şi alte puncte de trecere a frontierei cu ţara vecină.

“Autorităţile bulgare au informat Garda de Coastă, prin intermediul Centrului Comun de Contact româno-bulgar, cu privire la faptul că, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile (ninsoare şi viscol), drumul din Bulgaria situat în apropierea Punctului comun de Trecere a Frontierei Kardam-Negru Vodă este blocat la aproximativ 14 kilometri de graniţă. Ca urmare a acestui fapt, până la reluarea traficului în condiţii normale, recomandăm conducătorilor auto care merg spre Bulgaria să tranziteze şi Punctele de Trecere a Frontierei de la graniţa cu Bulgaria: PTF Vama Veche - judeţul Constanţa, PTF Ostrov - judeţul Constanţa”, se arată într-un comunicat al Gărzii de Coastă.

Brăila: Numărul localităţilor fără electricitate creşte. Un tren, blocat după ce s-a rupt plugul

Numărul localităţilor fără curent electric a crescut la zece, în judeţul Brăila, din cauza viscolului, iar un tren a rămas blocat după ce plugul locomotivei s-a rupt, în timp ce echipaje de la ISU şi Ambulanţă intervin la mai multe cazuri medicale semnalate în zone greu accesibile.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila, Ştefan Stoian, în judeţ sunt, luni la prânz, zece localităţi fără energie electrică, faţă de şase câte erau dimineaţă, fiind afectaţi peste 5.000 de consumatori. Localităţile fără curent electric sunt Tătaru, Pribeagu, Surdila Greci, Ciocile, Roşiori, Bărăganul, Perişoru, Berleşti, Zăvoaia şi Victoria, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Treizeci de echipe de la Electrica încearcă să remedieze defecţiunile.

Un camion cu militari aparţinând Garnizoanei Brăila se deplasează în zona Însurăţei - Bărăganul pentru transportul echipamentelor şi echipelor Electrica în vederea intervenţiei pentru remedierea defecţiunilor la reţelele de energie electrică.

De asemenea, un alt camion cu militari aparţinând Garnizoanei Brăila se deplasează în zona Ianca - Surdila Greci - Făurei, pentru a-i sprijini în intervenţiile lor pe specialiştii mobilizaţi pentru remedierea defecţiunilor la reţelele de energie electrică.

Conform sursei citate, în Brăila, sunt în continuare patru drumuri naţionale închise: DN 2B limita judeţului Buzău - Ianca - Brăila - Baldovineşti - limita judeţului Galaţi, DN 22 limita judeţului Buzău - Gradiştea - Tudor Vladimirescu - Brăila - limita judeţului Tulcea, DN 21 Brăila - Bărăganul - limita judeţului Ialomiţa şi DN 23 Brăila - Măxineni - Olăneasca - limita judeţului Vrancea.

De asemenea, sunt impracticabile din cauza sulurilor de zăpadă 22 de drumuri judeţene.

O altă problemă a fost semnalată în jurul orei 11.00, când plugul locomotivei trenului IR 1771 Bucureşti - Galaţi s-a rupt, la 15 kilometri de staţia Traian, spre Brăila. În tren se află 120 de persoane, acestea având căldură. O locomotivă de la staţia Făurei se deplasează spre tren pentru a prelua garnitura şi a o transporta spre destinaţie.

Un număr de 17 drumuri din judeţul Galaţi sunt închise, luni dimineaţă, pe anumite porţiuni, două sate au rămas fără energie electrică şi patru trenuri au fost anulate din cauza viscolului, 60 de persoane fiind salvate în ultimele 24 de ore după ce au rămas cu maşinile blocate în zăpadă.

Potrivit datelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, din cauza viscolului, în judeţ sunt blocate 16 drumuri judeţene şi un drum naţional, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, cele 16 drumuri judeţene închise, pe porţiuni, sunt DJ 251 Smârdan-Cuza Vodă, DJ 261A Scânteieşti-Frumuşiţa, DJ 253 Cudalbi-Băleni, DJ 251A Matca-Corod, DJ 251H Corod-Valea Mărului, DJ 261G Valea Mărului-Corni, DJ 242 Vârlezi-Târgu Bujor, DJ 242D Băneasa-Suceveni-Rogojeni, DJ 242E Roşcani-Oancea, DJ 251F Drăgăşani-Smulţi, DJ 251C Smulţi-Găeşti,  DJ 240A Cârlomăneşti-Cerţeşti, DJ 252I Buciumeni-Vişina, DJ 262G Ţepu-Tecucelul Sec, DJ 241G Ţepu-Brăhăşeşti şi DJ 242A Bereşti Meria-Găneşti. 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici