Niţu: Alina Gorghiu a avut două dosare la PICCJ, în care s-a dispus neînceperea urmăririi penale

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a spus, miercuri, că preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a fost implicată în două dosare aflate pe rolul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în cazul acestora fiind dispusă neînceperea urmăririi penale.

1747 afișări
Imaginea articolului Niţu: Alina Gorghiu a avut două dosare la PICCJ, în care s-a dispus neînceperea urmăririi penale

Niţu: Alina Gorghiu a avut două dosare la PICCJ, în care s-a dispus neînceperea urmăririi penale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În prezent, pe rolul Secţiei de urmărire penală nu există niciun dosar în care să fie cercetată doamna Gorghiu. Au existat două dosare soluţionate în 2010, cu neînceperea urmăririi penale", a spus Niţu, la ieşirea din sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Precizarea procurorului general al României vine după ce în presa s-a scris că Alina Gorghiu ar fi cercetată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), într-un dosar de fals şi uz de fals, fiind anchetată pentru obţinerea în mod ilegal a diplomei în drept. Sursele citate au menţionat că în acelaşi dosar ar fi implicaţi mai mulţi mediatori.

Alina Gorghiu a fost aleasă, în 18 decembrie, în funcţia de preşedinte al vechiului PNL şi copreşedinte al PNL alături de Vasile Blaga, în cadrul şedinţei Biroului Politic Naţional al partidului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici