Noi acuzaţii de hărţuire sexuală în imperiul lui Murdoch. „Ar trebui să dormim împreună”

Michelle Gotthelf, fost director al site-ului, concediată săptămâna trecută, a dat în judecată compania, pe fostul şef şi pe noul director, socotindu-se victimă a discriminării şi hărţuirii sexuale şi susţinând că a fost vânată pentru răzbunare.

943 afișări
Imaginea articolului Noi acuzaţii de hărţuire sexuală în imperiul lui Murdoch. „Ar trebui să dormim împreună”

Michelle Gotthelf

Un alt caz de hărţuire sexuală care implică conducerea de top a News Corp şi care se referă la familia Murdoch. După celebra poveste a lui Roger Ailes, puternicul şef al Fox News fiind nevoit să demisioneze în 2016 pentru acuzaţii de hărţuire din partea mai multor femei, printre care prezentatoarea Gretchen Carlson, acum, fostul director al site-ului New York Post, tabloidul familiei, îl acuză pe fostul ei şef, Col Allan, în vârstă de 69 de ani, de o culpă identică.

Foarte apropiat de Rupert Murdoch, australian ca şi el, Allan ar fi molestat-o ​​ani de zile pe Michelle Gotthelf, iar în 2015, în timpul unei cine, i-a propus să facă sex. „Ar trebui să dormim împreună”, a spus el, apoi a arătat că le dispreţuieşte pe femeile din redacţie, numind un redactor-şef „lesbiană perfidă” şi adăugând că lui Murdoch îi plac doar câteva femei. „Nu mi-am dorit niciodată să devin o ştire”, a spus Gotthelf marţi, „dar femeile nu ar trebui să fie tratate aşa la locul de muncă”.

A lucrat 20 de ani în companie

Gotthelf a fost concediată săptămâna trecută, după 20 de ani petrecuţi în companie, de noul director Keith Poole, care a sosit în 2021. Ca răspuns, fostul director al site-ului i-a dat în judecată marţi pe News Corp, pe Allan şi pe Poole, susţinând că a fost vânată pentru răzbunare, fără justă cauză, că a fost victima discriminării sexuale şi că a suferit pierderi băneşti şi probleme psihologice.

„Tratamentul ilegal pe care New York Post l-a rezervat redactorului său principal după mai bine de 20 de ani de serviciu este pur şi simplu şocant”, a declarat Douglas Wigdor, de la firma de avocatură specializată în dreptul muncii, care în trecut a obţinut 10 milioane de dolari de la Fox News şi, în mod curios, o reprezintă şi pe modelul rus Guzel Ganieva în procesul împotriva miliardarului Leon Black.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici