Noi beneficii pentru participanţii la olimpiade naţionale

Premii mai mari şi alocaţie de hrană şi cazare dublă pentru elevii care participă la olimpiade naţionale, sunt o parte dintre măsurile de reconoaştere a performanţelor adoptate joi de Guvern.

542 afișări
Imaginea articolului Noi beneficii pentru participanţii la olimpiade naţionale

Noi beneficii pentru participanţii la olimpiade naţionale

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a anunţat că au fost adoptate joi patru măsuri pentru recunoaşterea şi susţinerea performanţei elevilor români.

„În primul rând, în contextul în care valoarea premiilor pentru participarea la olimpiade internaţionale, olimpiade cu etape internaţionale, ajunge până la 12.550 de lei, premiul întâi, fiind peste 4.000 de lei menţiune, pentru etapa regională premiul întâi este 4.440 de lei, fiind 2.550 de lei menţiunea. Aveam un sistem ridicol de recunoaştere la nivel naţional. La nivel internaţional şi regional, lucrurile sunt în regulă. Dar premii naţionale care să pornească de la 65 de lei şi să se oprească la 150 de lei pentru un elev care a fost primul în ţară la o anumită olimpiadă au fost considerate ridicole de către Guvern, pe bună dreptate”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Acesta a anunţat că premiul I va fi 1.000 de lei, premiul doi de 700 de lei, premiul 3 de 500 de lei, iar menţiunea va fi 300 de lei.

Ministrul a anunţat şi dublarea alocaţiei zilnice pentru cazare şi masă pentru fiecare participant la olimpiade naţionale. Astfel, aceasta va creşte de la 100 la 200 de lie.

„Este pentru prima oară când Guvernul a adoptat o măsură prin care performanţa elevilor la olimpiadele internaţionale este recunoascută indiferent de şcoala de unde provin. Este recunoscută prin alocarea unor burse de pereformanţă pentru prima oară în şcolile private. Sunt elevi care reprezintă România, sunt elevi care merită recunoaşterea statului pentru nivelul de reprezentare, indiferent că provin din sistemul de stat sau privat”, a mai spus ministrul Educaţiei.

Cea de-a patra măsură vizează crearea cadrului legal, astfel încât autorităţile locale să aibă posibilitatea lergală să contribuie pentru creşterea valorii acestor premii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici