Noi PROTESTE în Bucureşti faţă de proiectul Roşia Montană şi eutanasierea câinilor. Bulevardul Regina Elisabeta, blocat pe un sens

Două proteste au loc în paralel, miercuri seară, în Piaţa Universităţii din Capitală, unde s-au adunat peste 150 de manifestanţi contra proiectului minier de la Roşia Montană, dar şi peste 100 care se opun eutanasierii câinilor fără stăpân.

714 afișări
Imaginea articolului Noi PROTESTE în Bucureşti faţă de proiectul Roşia Montană şi eutanasierea câinilor. Bulevardul Regina Elisabeta, blocat pe un sens

Noi PROTESTE la Universitate faţă de proiectul Roşia Montană şi eutanasierea câinilor (Imagine: Silvia Ilie/Mediafax Foto)

Protestul faţă de proiectul de la Roşia Montană, ajuns în a unsprezecea zi, se desfăşoară în zona fântânii de la Universitate, unde manifestanţii au şi pancarte cu mesaje contra exploatării gazelor de şist.

Unii dintre ei fac zgomot cu deja tradiţionalele peturi umplute cu pietricele, iar unul bate într-o tobă.

Pe trotuarul de vizavi, în faţa Teatrului Naţional, se află protestatarii care critică amendamentul la Legea privind câinii fără stăpân adoptat marţi de Camera Deputaţilor, care stabileşte un termen de 14 zile în care animalele sunt ţinute în adăposturi, după care, dacă acestea nu sunt revendicate sau adoptate, să fie eutanasiate.

Duminică seară, peste 7.000 de persoane care se opun proiectului minier de la Roşia Montană au blocat centrul Capitalei, la Universitate, după un marş pe traseul bd. Nicolae Bălcescu - bd. Magheru - bd. Lascăr Catargiu - bd. Iancu de Hunedoara - Şoseaua Ştefan cel Mare - Calea Moşilor - bd. Carol.

La protestele de până acum din Capitală, manifestanţii au blocat timp de mai multe ore, în timpul nopţii, bulevardul Regina Elisabeta, Calea Victoriei, dar şi un sens al Bulevardului Nicolae Bălcescu. De asemenea, ei au protestat în Piaţa Constituţiei şi în Piaţa Victoriei.

Protestele de la Bucureşti, alături de manifestări similare desfăşurate în alte oraşe din ţară, au început la 1 septembrie, după ce Guvernul a aprobat, în 27 august, un proiect de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, documentul fiind transmis Parlamentului spre adoptare.

Bulevardul Regina Elisabeta din Capitală, ocupat şi miercuri seară de protestatari

Peste 200 de manifestanţi au ocupat din nou bulevardul Regina Elisabeta din Bucureşti, miercuri seară, în a unsprezecea zi a protestului faţă de proiectul minier de la Roşia Montană, dar şi faţă de exploatarea gazelor de şist.

Spre deosebire de zilele precedente, miercuri seară, protestatarii au blocat un singur sens de circulaţie.

Cordoanele de jandarmi s-au repoziţionat pe bulevard la capetele porţiunii ocupate de manifestanţi, respectiv între rondul de la Universitate şi intersecţia cu strada Academiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici