Noi reguli pentru vânzarea produselor electrocasnice. Etichetele energetice ale electrocasnicelor vor fi mai explicite

  • De la 1 martie se aplică noile etichete energetice ale electrocasnicelor.
  • Până la 1 decembrie se mai pot comercializa cele cu vechile etichete.
  • Această reglementare va împinge producătorii către inovarea produselor.
459 afișări
Imaginea articolului Noi reguli pentru vânzarea produselor electrocasnice. Etichetele energetice ale electrocasnicelor vor fi mai explicite

Noi reguli pentru vânzarea produselor electrocasnice. Etichetele energetice ale electrocasnicelor vor fi mai explicite

De la 1 martie se adoptă noile reglementări pentru eticheta energetică îmbunătăţită. Noul sistem simplifică orientarea pentru consumatori.

Până la începutul lunii decembrie, vânzătorii de electrocasnice mai pot pune la vânzare produsele cu etichetele nereglementate.

Cătălin Croitoru, directorul de achiziţii Flanco, spune că noua clasificare energetică este mult mai explicită. Vine în plus şi cu o clasificare a zgomotului, dar şi un cod QR pentru accesarea informaţiilor suplimentare despre produse.

„De la 1 martie se aplică doar schimbarea efectivă a etichetelor energetice. Practic, până la 1 decembrie 2021 avem voie să vindem în continuare produsele. În momentul ăsta nu ne afectează. Probabil dacă nu vom reuşi să vindem până la data limită stocurile existente, atunci da, ne vor afecta. Sunt mult mai explicite decât cele actuale. Se transformă clasificarea de la A la G. Eticheta energetică nu o să aibă impact în preţul produsului”, a declarat Cătălin Croitoru, director de achiziţii Flanco.

Alexandru consideră că este o măsură bună reglementarea etichetelor energetice. Producătorii vor fi astfel stimulaţi să fie mai inovativi.

„Consider că este utilă această măsură. Când vezi acolo „+++” probabil că majoritatea oamenilor nu ştiu la ce se referă. Vechea metodă la care vor să renunţe acum a fost o metodă de succes şi chiar i-a ajutat pe producătorii de electrocasnice. În aceeaşi măsură cred că încearcă o îmbunătăţire a acestui sistem pentru a împinge producătorii să obţină rezultate mai bune şi să scoată produse mai inovative”, a spus Alexandru Leu, consumator.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici