Nouăzeci de PISTOALE au fost găsite pe un CÂMP din judeţul Argeş. Poliţiştii fac cercetări pentru a afla provenienţa armelor

Un colet în care se aflau 90 de pistoale a fost ridicat, sâmbătă, de poliţişti, de pe un câmp din localitatea argeşeană Albota. Anchetatorii au stabilit că este vorba despre arme neletale, cu gaz, transmite corespondentul MEDIAFAX.

3814 afișări
Imaginea articolului Nouăzeci de PISTOALE au fost găsite pe un CÂMP din judeţul Argeş. Poliţiştii fac cercetări pentru a afla provenienţa armelor

Nouăzeci de PISTOALE au fost găsite pe un CÂMP din judeţul Argeş. Poliţişti fac cercetări pentru a afla provenienţa armelor (Imagine: Laszlo Mihaly/ Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit anchetatorilor, un bărbat a găsit, sâmbătă la prânz, un colet pe un câmp, aflat la aproximativ 50 de metri de DN 65, în localitatea Albota.

Acesta a deschis coletul şi ulterior una dintre zecile de cutii aflate în interior, în care a găsit un pistol.

Bărbatul a sunat imediat la 112, iar la faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de Poliţie şi pirotehniştii.

"La locul solicitării a ajuns şi un echipaj de pirotehnişti, dar nefiind vorba despre muniţie de război, ancheta a fost preluată de colegii din Poliţie", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU ) Argeş, Mădălina Epure.

Cele 90 de pistoale neletale cu gaz au fost ridicate de poliţişti, care fac cercetări pentru stabilirea circumstanţelor în care au ajuns acestea pe câmp şi provenienţa armelor.

Poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

"Poliţiştii din Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase au recuperat 95 de pistoale, abandonate pe un câmp din vecinătatea comunei Cerbu, din judeţul Argeş. Pistoalele se află în custodia poliţiştilor şi urmează a fi expertizate pentru a se stabili dacă au fost sau nu folosite recent. Primele informaţii indică faptul pistoalele ar fi de tip neletal, însă încadrarea juridică exactă va fi stabilită tot în urma exepertizării. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, în care se efectuează cercetări pentru stabilirea provenienţei pistoalelor", se arată într-un comunicat transmis de Poliţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici