Numire fantomatică la Ministerul Sănătăţii. Secretar de stat, eliberat din funcţie de premier după 24 de ore/ Cîţu: Să vedem dacă îl mai susţine filiala

Premierul Florin Cîţu a eliberat din funcţie un secretar de stat la Ministerul Sănătăţii la mai puţin de 24 de ore de la numire. Executivul motivează că nu a fost respectată procedura. Într-o declaraţie ulterioară, premierul Cîţu introduce inclusiv consideraţii politice cu privire la ocuparea unui post în executivul României.

7328 afișări
Imaginea articolului Numire fantomatică la Ministerul Sănătăţii. Secretar de stat, eliberat din funcţie de premier după 24 de ore/ Cîţu: Să vedem dacă îl mai susţine filiala

Numire fantomatică la Ministerul Sănătăţii. Secretar de stat, eliberat din funcţie de premier după 24 de ore

„Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, Cosmin-Constantin Baciu se numeşte în fucţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii”, potrivit deciziei semnată de Florin Cîţu, apărută în Monitorul Oficial 676 din 8 iulie.

Vineri dimineaţă, însă, în Monitorul Oficial a apărut o altă decizie cu privire la Baciu.

„La data intrării în vigoare a prezentei decizii, Cosmin Constantin Baciu se eliberează din funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii”, este decizia semnată de premierul Florin Cîţu.

Baciu nu a avut timp să greşească ţinând cont de cât de scurt i-a fost mandatul de secretar de stat. Decizia de eliberare a fost publicată în Monitorul Oficial pentru că la numirea lui Cosmin Constantin Baciu nu a fost respectată procedura.

Postul pe care a fost numit nu există în organigrama Ministerului Sănătăţii. Mai întâi ar trebui să fie publicată în Monitorul Oficial o hotărâre de Guvern de reorganizare pentru Ministerul Sănătăţii, care atestă că este nevoie de încă un post de secretar de stat.

Explicaţiile lui Cîţu sunt inclusiv politice

Este nevoie de reorganizarea Ministerului Sănătăţii, explică Florin Cîţu motivul pentru care l-a eliberat din funcţia de secretar de stat pe Cosmin-Constantin Baciu: „Să vedem dacă îl mai susţine filiala pe dl. Baciu. Aici sunt alte discuţii în PNL, interne”, mai spune acesta.

„Avem nevoie de reorganizarea ministerului, pentru a avea şase secretari de stat. Pe protocol, al şaselea secretar de stat era pentru PNL. Se va rezolva problema. Am vorbit cu Ministerul Sănătăţii. Vom avea reorganizarea şi apoi vom face numirea. În acelaşi timp trebuie să vedem dacă îl mai susţine filiala pe dl. Baciu. Aici sunt alte discuţii în PNL, interne”, explică Florin Cîţu.

El precizează că gestul său nu a avut motive politice.

„Nu, nu are nicio legătură (că ar fi în tabăra Orban - n.r.). Eu am spus de fiecare dată că o să pun profesionişti în aceste funcţii, e adevărat - susţinuţi de fiiale, dar profesionişti. Ei trebuie verificaţi, să aibă un CV impecabil, experienţă foarte bună. Aici este vorba despre protocolul pe care îl avem în coaliţie”, conchide premierul.

Atitudinea lui Cîţu vine în contextul în care ieri l-a demis pe ministrul liberal de Finanţe, Alexandru Nazare, ca o consecinţă a proiectelor întârziare pe care le-a observat după o analiză neanunţată care ar fi ţinut 6 luni. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici