O sută de mineri protestează în curtea Complexului Energetic Hunedoara

Circa o sută de mineri protestează, vineri, în curtea Complexului Energetic Hunedoara, nemulţumiţi că administratorul judiciar al companiei a denunţat contractul colectiv de muncă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

O sută de mineri protestează în curtea Complexului Energetic Hunedoara (Imagine Radu Vioreanu/ Mediafax Foto)

Minerii din schimbul al doilea de la Mina Lupeni au întrerupt activitatea de extracţie şi au mers în faţa Complexului Energetic Hunedoara.

Ortacii sunt nemulţumiţi că administratorul judiciar al Complexului Energetic Hunedoara a denunţat contractul colectiv de muncă. Ei declară că, în lipsa acestuia, zeci de angajaţi pot fi daţi afară şi se tem că îşi vor pierde locurile de muncă. De asemenea, minerii au declarat că denunţarea contractului va duce inclusiv la reducerea veniturilor.

Totodată, ortacii au declarat că îi aşteaptă la protest şi pe colegii lor din schimburile I şi III.

Administratorul judiciar al companiei intrată în insolvenţă în luna ianuarie a denunţat, vineri, contractul colectiv de muncă, astfel că angajaţii CEH rămân doar cu drepturile stipulate în contractele individuale de muncă. Reprezentanţii CEH au declarat că administratorul judiciar a denunţat contractul colectiv de muncă întrucât societatea intenţionează să se reorganizeze.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 0 comentarii
Taguri:
MINERI ,
PROTEST ,
hunedoara ,
lupeni ,
mina
COMENTARII

Nu exista comentarii

COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
Ce părea doar un zvon a devenit realitate. Anunţul neaşteptat facut de Gabriela Firea în direct