Oltean, întrebat dacă susţine iniţiativa de creştere a salariilor în administraţie: Cred că da

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat, vineri, că identificarea resursei financiare pentru eventuale creşteri de salarii nu este treaba opoziţiei, iar întrebat dacă susţine iniţiativa de creştere a salariilor primarilor şi şefilor de CJ, el a răspuns: "Am văzut iniţiativa. Cred că da".

163 afișări
Imaginea articolului Oltean, întrebat dacă susţine iniţiativa de creştere a salariilor în administraţie: Cred că da

Oltean, întrebat dacă susţine iniţiativa de creştere a salariilor în administraţie: Cred că da (Imagine: Andrei Pungovschi/ Mediafax Foto)

Întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, dacă ar susţine iniţiativa legislativă a unor parlamentari USL prin care să fie mărite salariile primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor de Consilii judeţene, Oltean a răspuns: "Am văzut iniţiativa. Cred că da".

"Noi susţinem orice fel de iniţiativă legislativă care vizează îmbunătăţirea vieţii pentru locuitori. Dacă sunt bani, nu e treaba opoziţiei, dar dacă puterea vine cu proiecte de lege care vizează majorarea salariilor primarilor, preşedinţilor de CJ, pot să nu fiu eu de acord să-i mărim lui Radu Moldovan (preşedintele CJ Bistriţa-Năsăud, membru PSD - n.r.) salariul? Nu se poate", a spus Oltean, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat dacă există bani pentru mărirea salariilor, el a declarat: "Identificarea resursei financiare nu este treaba opoziţiei. Treaba opoziţiei este să voteze proiecte care sunt constructive şi vizează bunăstarea poporului, iar dacă aceste acte normative duc spre o asemenea concluzie, noi nu ne putem opune. Cu certitudine susţinem. (...) Dacă sunt acte normative care vizează majorarea salariilor pot să mă opun? Sigur că pot, am toată libertatea, dar e vorba de un interes, înseamnă că Guvernul are resursa financiară asigurată, creşterea economică e de natură să genereze acest lucru".

Un jurnalist a menţionat că, de regulă, toate măririle de salarii din sectorul bugetar sunt precedate de creşteri de taxe şi l-a întrebat dacă ar fi de acord cu aşa ceva.

"Majorări de taxe nu susţinem, deşi… Poporul trebuie să simtă că a votat schimbarea. Când votezi 70 la sută o anumită formaţiune politică, acei 70 la sută… Păcat că cei care nu au votat trebuie să sufere", a spus Oltean.

El a declarat, totuşi, că nu este de acord ca poporul să sufere. "Poporului nu trebuie să i se mărească taxele şi impozitele. Aceştia (guvernanţii - n.r.) sunt iresponsabili. În proporţia în care au fost votaţi, ar trebui să se manifeste cu altfel de responsabilitate faţă de acest popor", a spus Oltean.

Liderul PDL a susţinut că românii trebuie să fie conştienţi că au votat "o alianţă care nu face altceva decât să majoreze taxe şi impozite".

"Nu sunt pentru impozite şi taxe mărite şi nu voi vota niciodată aşa ceva. Normalitatea este să se micşoreze taxele, impozitele, toate acestea creează un pic de bunăstare", a spus Oltean.

Miercuri, a fost înregistrată la Senat o propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă nr. 84/2012 privind stabilirea salariilor personalului din sectorul bugetar în anul 2013, prorogarea unor termene din acte normative, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici