Oprea: Banii de echipament pentru cadrele MAI se vor achita eşalonat, în cadrul salariului lunar

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a anunţat, marţi, că banii de echipament pentru cadrele MAI vor fi achitaţi eşalonat, în cadrul salariului lunar, iar în cazul poliţiştilor mutaţi în interes de serviciu în alte localităţi, transportul va fi decontat.

6842 afișări
Imaginea articolului Oprea: Banii de echipament pentru cadrele MAI se vor achita eşalonat, în cadrul salariului lunar

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediaax Foto)

Viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea a declarat, la şedinţa de bilanţ a MAI, că plata reprezentând contravaloarea normei de echipament pentru acest an va fi făcută eşalonat, în cadrul salariului lunar.

Oprea a adăugat că, la data de 7 aprilie, a apropbat un ordin prin care transportul la locul de muncă pentru poliţiştii mutaţi în interes de serviciu sau împuterniciţi în alte localităţi decât cele în care locuiesc va fi decontat.

"Măsura se aplică şi pentru poliţiştii care se deplasează în şi din localităţi izolate, unde nu sunt mijloace de transport în comun care să le asigure prezenţa la programul de lucru, în limita unei cote de 7,5 litri de combustibil la o sută de kilometri", a mai spus ministrul Afacerilor Interne.

Oprea a precizat că a aprobat şi un ordin de ministru care permite mărirea numărului de poliţişti ce pot beneficia de majorări salariale trimestriale pentru "lucrări de excepţie şi misiuni speciale, prin stabilirea tranşelor de majorare de 30, 40 şi 50 la sută".

Ministrul de Interne a mai anunţat că, la nivelul MAI, a fost elaborat şi un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care se va reglementa modul în care vor fi plătiţi angajaţii care muncesc sâmbăta şi duminica, la sărbătorile legale şi în celelalte zile libere. Angajaţii MAI vor primi în plus, pentru aceste zile, 75 la sută din salariul de bază.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici