Oprea: Patru firme de deszăpezire, din Dolj şi Dâmboviţa, sancţionate cu 7.140 de lei

Patru firme de deszăpezire, trei din Dolj şi una din Dâmboviţa, au fost amendate sâmbătă cu un total de 7.140 de lei, la ora 9.30 fiind blocaţi în trafic 159 de oameni şi 126 de maşini, potrivit informaţiilor transmise de vicepremierul Gabriel Oprea, de la comandamentul de iarnă de la MAI.

167 afișări
Imaginea articolului Oprea: Patru firme de deszăpezire, din Dolj şi Dâmboviţa, sancţionate cu 7.140 de lei

Oprea: Patru firme de deszăpezire, din Dolj şi Dâmboviţa, sancţionate cu 7.140 de lei (Imagine: Diana Zaharia/Mediafax Foto)

Ministrul intermar de Interne Gabriel Oprea a spus că oamenii blocaţi în trafic vor fi duşi la cămine provizorii desemntate de primării şi că s-au suplimentat efectivele de intervenţie, la care s-au adugat şi militari.

Oprea a arătat că, în urma intervenţiilor MAI şi MapN, au fost salvate 63 de persoane din situaţii de blocaj, la care se adaugă alte zeci salvate de SMURD şi serviciile de ambulanţă.

Nu au fost înregistrate persoane dispărute, şi nici distrugeri sau victime social-economice, în ultimele 24 de ore, a mai spus Oprea.

Pe de altă parte Ministerul Afacerilor interne aşteaptă raportul medico-legal în cazul femeii din localitatea vasluiană Frasinu, care a fost găsită îngheţată, sâmbătă, pe un câmp din apropierea satului.

Oprea a mai spus că rămân închise sau blocate temporar A1, A2 şi A3, 30 de drumuri naţionale şi 106 drumuri judeţene, care vor fi redeschise doar după ce va exista certitudinea că se poate circula pe ele fără riscuri.

Porturile Mangalia, Midia, Constanţa Nord şi Constanţa Sud Agigea, precum şi punctele de trecere a bacului din Turnu Măgurele şi Zimnicea rămân de asemenea închise.

La nivelul grupei operative a MAI s-au suplimentat efectivele din teren ajungând la 5.616, cărora li se adugă 150 de militari ai MapN, a precizat Oprea, adăugând că urmează o "noapte albă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici