Oprescu: 570 de câini au fost adoptaţi de cetăţeni. Alţi 510, duşi la Dogtown, în Giurgiu

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, vineri, că cetăţenii au adoptat până în prezent 570 de câini din adăposturile primăriei, iar alţi 510 câini au fost duşi în adăpostul Dogtown, de la Uzunu, judeţul Giurgiu.

461 afișări
Imaginea articolului Oprescu: 570 de câini au fost adoptaţi de cetăţeni. Alţi 510, duşi la Dogtown, în Giurgiu

Oprescu: 570 de câini adoptaţi de cetăţeni, alţi 510, duşi la Dogtown, în Giurgiu (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Sunt locuri în adăposturi. Un număr de 510 câini au fost luaţi şi cazaţi, adoptaţi de către Dogtown, la Uzunu, iar persoanele fizice au adoptat până acum aproximativ 570 de animale", a declarat Sorin Oprescu.

Centrul zonal de protecţie, îngrijire şi adopţie a animalelor fara stăpân Dogtown, al Asociaţiei Portico, a fost inaugurat în primăvara anului trecut, când primii 40 de câini, adunaţi de pe străzile Capitalei, au fost duşi în acest adăpost, cu o capacitate de cazare şi îngrijire pentru peste 1.000 de animale. La finalizarea adăpostului, ce se va întinde pe aproape cinci hectare, vor putea fi primiţi până la 8.000 de câini, se arată pe site-ul centrului.

Totodată, potrivit primarului Capitalei, municipalitatea vrea extinderea locurilor de adăpostire a câinilor fără stăpân din Bucureşti prin realizarea unui nou adăpost cu o capacitate iniţială de 1.500 - 2.000 de locuri.

"A fost închiriat şi amenajăm acum un alt adăpost la marginea Capitalei. Când o să fie gata o să-l vizităm. Noi vrem să facem acolo deocamdată 1.500 - 2000 de locuri. Ne dorim să ajungem acolo la 3.000 de locuri. Mergem şi noi în progres", a explicat Sorin Oprescu.

Primarul Capitalei a mai spus că municipalitatea are în vedere încurajarea adopţiei animalelor prin campanii de informare şi conştientizare adresate cetăţenilor.

"Încurajăm în continuare adopţia, începem să facem cunoscute condiţiile pentru acest proces, astfel încât cetăţenii să vină să adopte aceste animale", a mai spus primarul general.

Întrebat despre elaborarea normelor de aplicare a legii privind eutanasierea câinilor fără stăpân, respectiv Legea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.155 ∕ 2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, Sorin Oprescu a arătat că reprezentanţii municipalităţii lucrează la un proiect în acest sens, însă nu au existat întălniri cu grupul de lucru al instituţiilor implicate în elaborarea acestui document.

"Au început să lucreze ai noştri la norme, deocamdată nu s-au întâlnit cu cei de la Parlament, dar asta nu mă împiedică să strâng căţeii de pe stradă", a mai spus primarul general.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici