Oprescu a aprins luminile de sărbători din Capitală

Primarul Sorin Oprescu a aprins, duminică seară, din Piaţa Timpului, luminile de sărbători din centrul Capitalei, fiind pornite şi hologramele de pe Cercul Militar, clădirea ASE, Facultatea de Arhitectură şi Piaţa Roma de la intrarea în Centrul Istoric.

1164 afișări
Imaginea articolului Oprescu a aprins luminile de sărbători din Capitală

Oprescu a aprins luminile de sărbători din Capitală (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Startul sărbătorilor de iarnă în Capitală a fost dat de primarul Sorin Oprescu la ora 18.30, din Piaţa Timpului, evenimentul fiind transmis live pe faţada magazinului Cocor.

"La mulţi ani, Bucureşti! La mulţi ani, România!" le-a urat primarul Sorin Oprescu bucureştenilor, înainte de a apăsa butonul de la care au fost aprinse luminile de sărbători din Capitală.

Bucureştiul a fost iluminat festiv cu peste 2,6 milioane de beculeţe ecologice, de tip LED. Pe lângă milioanele de beculeţe, Academia de Studii Economice, sediul vechi al Primăriei Capitalei din Bulevardul Regina Elisabeta, Cercul Militar Naţional, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu", dar şi locuri reprezentative precum Piaţa Roma, situată la intrarea în Centrul Istoric, sunt "împodobite" cu holograme cu tematica sărbătorilor de iarnă.

În acest an, luminile de sărbători sunt aprinse în trei etape. Duminică, la ora 18.30, au fost aprinse beculeţele din zonele Piaţa Victoriei, Bulevardul Lascăr Catargiu, Piaţa George Enescu, Bulevardul Unirii - Mircea Vodă - Piaţa Constituţiei, Piaţa Romană, Bulevardul Gheorghe Magheru, Bulevardul I.C. Brătianu, Piaţa Universităţii - fântâna de lângă Facultatea de Arhitectură, Calea Victoriei, Piaţa Roma - intrările în Centrul Istoric, Piaţa Sfântul Anton, Podul Naţiunile Unite. De asemenea, au fost pornite hologramele care împodobesc Cercul Militar, clădirea ASE, Facultatea de Arhitectură şi Piaţa Roma.

Următoarele lumini vor fi aprinse în noaptea de duminică spre luni, în Piaţa Constituţiei, Bulevardul Regina Elisabeta, Şoseaua Kiseleff, Piaţa Victoriei, Arcul de Triumf, fiind pornită holograma de pe sediul vechi al Primăriei Capitalei din Bulevardul Regina Elisabeta.

Ultimele lumini de sărbători vor fi aprinse în noaptea de luni spre marţi, pe Şoseaua Kiseleff, Arcul de Triumf, Piaţa Presei Libere, Bulevardul Aviatorilor, Bulevardul Constantin Prezan, Fântâna Mioriţa, Şoseaua Bucureşti-Ploieşti, Bulevardul Dacia, Calea Dorobanţi, Piaţa Operei, Pasajul Pipera-Tunari şi în Piaţa Spania.

Iluminatul de sărbători în Capitală va fi complet aprins marţi, 6 decembrie. Cele peste 2,6 milioane de beculeţe vor ilumina de sărbători trasee de 21,3 kilometri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici